Spring naar bijdragen

IPTV en Italie,


Aanbevolen reactie

  • Content-Beheer

  • Bijdragen:  374
  • Waardering:   47
  • Prestatiepunten:  8829
  • Dagen gewonnen:  15
  • Lid sinds:  08/31/18
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  67
  • Was actief op:  Windows

Best-IPTV-Services-in-Italy.webp

 

De directeur van telecomtoezichthouder AGCOM bevestigd dat een memorandum van overeenstemming tussen het Openbaar Ministerie, de Guardia di Finanza en AGCOM een nieuwe fase inluidt in de strijd tegen IPTV-piraterij in Italië. Massimiliano Capitanio benadrukte dat de automatische uitwisseling van informatie tussen deze partijen het mogelijk maakt om abonnees van piraten IPTV-diensten automatisch te beboeten.

Met de toenemende financiële druk en de groeiende wanhoop van rechthebbenden om piraterij te onderdrukken, is de manier waarop informatie aan de media wordt verstrekt belangrijker dan ooit. Bijna alle grote aankondigingen zijn ontworpen om een specifieke reactie uit te lokken, als onderdeel van een bredere strategie om de publieke opinie te beïnvloeden en verschillende beleidsdoelen te bereiken. Hoewel in Italië de bewering wordt gedaan dat het Piracy Shield-systeem piraterij vrijwel zou elimineren, lijkt dit misschien een geval van te optimistische verwachtingen. De claims dat het systeem foutloos zou opereren, kunnen mogelijk op dezelfde manier worden afgedaan, net als het idee dat bedrijven zoals Cloudflare wettelijk verplicht zouden zijn om verbinding te maken met het Piracy Shield-systeem, maar in werkelijkheid niet konden.

 

Achter deze ontwikkelingen, en temidden van een overvloed van nog altijd actieve piraten IPTV-diensten in de Italiaanse markt, staan consumenten in de schijnwerpers. Abonnees van piraten IPTV-diensten worden gewaarschuwd dat elke keer dat ze gebruikmaken van piraterij, dit bijdraagt aan een spoor van bewijs dat rechtstreeks naar hen leidt en kan resulteren in aanzienlijke boetes. Ondanks de invoering van nieuwe wetgeving in augustus 2023, die een nieuw boetesysteem voor consumenten van illegale livestreams omvatte, zijn er tot nu toe geen boetes tot 5.000 euro daadwerkelijk opgelegd. Welke impact dit heeft gehad op de afschrikking is moeilijk te kwantificeren, maar in maart 2024 ontvingen mensen herinneringen dat boetes eraan kwamen, zelfs voor degenen die apps downloadden van legale marktplaatsen zoals Google, Apple en Amazon.

AGCOM heeft aangekondigd dat er ee
n overeenkomst is bereikt tussen de toezichthouder, de Italiaanse financiële politie en het Openbaar Ministerie in Rome om de identificatie van gebruikers te vergemakkelijken. Hoewel dit aanvankelijk een beetje voorbarig leek, aangezien er nog niets was ondertekend, lijkt het nu erop dat het beboeten van piraten steeds dichterbij komt.

Het "samenwerkingsprotocol" tussen het Openbaar Ministerie, de Guardia di Finanza en AGCOM maakt de weg vrij voor de uitwisseling van informatie over individuen die verdacht worden van het verkrijgen van abonnement-gebaseerde livestreams van illegale bronnen. Deze stap wordt door Luigi De Siervo, CEO van de Italiaanse topvoetbalcompetitie Serie A, als cruciaal beschouwd. "Eindelijk, dankzij het protocol dat AGCOM heeft ondertekend met de Guardia di Finanza en het Openbaar Ministerie van Rome, zullen de identificatiegegevens van de gebruikers van de pezzotto [illegale streamingapparaten] beschikbaar worden gesteld aan de gerechtelijke autoriteiten."

De aard van die gegevens, waar en hoe ze zijn verkregen, en hoe ze samenkomen om te bewijzen dat een individu een illegale IPTV-stream heeft geconsumeerd (of een abonnement heeft gekocht), is momenteel onbekend. Niettemin worden de vooruitzichten van bijna onbeperkt succes niet onderbelicht; de boodschap suggereert dat verzet zinloos is en dat automatische boetes op komst zijn. "Elke illegale gebruik van videomateriaal laat een onuitwisbaar digitaal Ariadne-draadje achter dat wetshandhaving in staat stelt om piraten te vervolgen die automatisch een boete van maximaal 5.000 euro kunnen krijgen. Niemand kan denken dat ze content kunnen blijven stelen zonder gevolgen," aldus De Siervo.

Hoewel de suggesties dat geavanceerde systemen en nieuwe technieken worden gebruikt om IPTV-abonnees te traceren zeker interessant zijn, kunnen meer alledaagse methoden net zo effectief zijn. Zelfs wanneer beperkt door budgetten, bureaucratie en talloze andere soorten misdaden om te onderzoeken, zou het voor wetshandhaving eenvoudig zijn om voldoende piraten IPTV-abonnees op te sporen om een succesvolle aanpak aan te tonen.

Er is een subset van piraten IPTV-abonnees die volledig onwetend of onverschillig zijn voor de risico's. Een database van IPTV-abonnees die enkele jaren geleden door de autoriteiten is verkregen als onderdeel van een bedrijfsonderzoek, onthulde een verrassend aantal abonnees die accounts hadden geopend met hun echte namen, huisadressen en telefoonnummers. Sommigen die ogenschijnlijk fictieve namen gebruikten, gingen verder met het betalen van hun rekeningen via PayPal-accounts die op hun eigen naam waren geregistreerd en naar hun huisadressen waren verzonden.

Na het doelbewust onderzoeken van een reseller met ontoereikende beveiliging, krijgt de politie vaak toegang tot het paneel van de reseller en daarmee tot een klantenlijst. In theorie is elke klant een potentiëel doelwit, maar het elimineren van eenmalige of onopzettelijke aankopen kan eenvoudig worden bereikt door zich te concentreren op vaste klanten die maand na maand abonneren. Afhankelijk van het bewijsniveau dat vereist is voor vervolging, kan iets dat de intentie van een abonnee toont als aanvullend bewijs erg handig zijn.

De kans dat minstens enkele abonnees hun echte namen verstrekken is vrij hoog, dus het vinden van bijbehorende sociale media-accounts zou heel eenvoudig moeten zijn. Als abonnees deze accounts gebruiken om te praten over IPTV-piraterij of zelfs abonnementen te kopen als leden van een IPTV-servicegroep, zijn onderzoeken in de stijl van "Minority Report" waarschijnlijk niet nodig.

Dat gezegd hebbende, er zijn geen indicaties over de omvang van de vervolgingen die de autoriteiten voor ogen hebben, dus groter actie kan nog steeds niet worden uitgesloten. Zelfs dan kunnen de autoriteiten niet iedereen vervolgen, maar voor het gewenste afschrikkende effect hoeven ze dat ook niet.

Met het opstellen van nieuwe samenwerkingsprotocollen en de groeiende druk op piraterijpraktijken, kan Italië zich in een nieuw tijdperk van wetshandhaving begeven. Dit biedt niet alleen bescherming voor de rechten van rechthebbenden, maar ook een kans voor consumenten om veiliger en wettig content te consumeren. De strijd tegen piraterij is misschien nog lang niet voorbij, maar met elke stap vooruit, groeit de hoop op een eerlijkere digitale toekomst voor iedereen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 47
  • 374
  • 15
  • Eater cveranderde de titel in IPTV en Italie,
  • Reacties 0
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Geplaatste fotos

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Mededelingen


  • Recent nieuwsbericht

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Fcore

    Geplaatst

    blijft de beste speler 

    Eater

    Geplaatst

    Het Europees Hof van Justitie heeft onlangs een opmerkelijke uitspraak gedaan over het doorverkopen van klantgegevens aan commerciële bedrijven. Tot nu toe werd algemeen aangenomen dat dit in strijd was met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), maar het Hof heeft een andere kijk op de zaak. De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is van mening dat het doorverkopen van gegevens in strijd is met de privacywetgeving. Echter, het Europese Hof heeft geoordeeld dat direct marketing onder bepaalde omstandigheden een gerechtvaardigd belang kan zijn. Deze uitspraak kwam voort uit een rechtszaak waarin de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB) betrokken was. In 2020 kreeg de KNLTB een boete van 525.000 euro opgelegd omdat zij gegevens van 350.000 leden had verkocht aan twee sponsoren, die vervolgens de leden benaderden. De KNLTB betwistte de boete en voerde aan dat zij zich beroepen op het 'gerechtvaardigd belang', een concept dat binnen de AVG wordt gehanteerd. De AP is echter van mening dat direct marketing nooit als een gerechtvaardigd belang kan worden beschouwd. Dit heeft geleid tot een juridisch grijs gebied, aangezien de AVG hier niet duidelijk over is. En zoals vaak het geval is met onduidelijke wetgeving, kan dit leiden tot rechtszaken. Na de boete besloot de KNLTB in beroep te gaan bij het Nederlands gerechtshof, dat op zijn beurt ook niet precies wist wat een gerechtvaardigd belang inhoudt. Het hof vroeg het Europees Hof om duidelijkheid, en die duidelijkheid is nu gegeven. Het Nederlandse gerechtshof heeft geoordeeld dat de AP mogelijk te streng is in haar interpretatie. Het Hof stelt dat een commercieel belang van de verwerkingsverantwoordelijke, zoals de promotie en verkoop van advertentieruimte, onder bepaalde voorwaarden als gerechtvaardigd kan worden beschouwd. Toch heeft de KNLTB niet alles goed gedaan. Hoewel het doorverkopen van gegevens in dit geval is toegestaan, had de bond haar leden vooraf moeten informeren. Het is essentieel dat mensen controle hebben over hun eigen gegevens, wat ook het doel van de AVG is. Het gerechtshof moet nu nog bepalen of de leden bij het verstrekken van hun gegevens zich bewust waren van de mogelijkheid dat deze verkocht zouden worden. Kortom, deze uitspraak brengt nieuwe inzichten in de omgang met persoonsgegevens en benadrukt het belang van transparantie en controle voor de betrokkenen.
  • Recente prestatie

    • MystiqueJack heeft zojuist een badge verdient
      Eén week actief
  • Recente actieve topics

  • Populaire bijdragers

  • Willekeurige films

  • Willekeurige link

×
×
  • Nieuwe aanmaken...