Spring naar bijdragen

  • YouTube verstrengt zijn regels voor video's met wapens

     Delen


    Er komen nieuwe leeftijdsbeperkingen en bepaalde inhoud wordt volledig verboden. Video's over zelfgemaakte wapens en volautomatische geweren worden alleen toegankelijk voor gebruikers van 18 jaar en ouder. Tutorials over hoe je ingebouwde veiligheidssystemen van wapens uitschakelt, zijn voortaan niet meer toegestaan op het platform. Deze informatie wordt nu vermeld op een supportpagina van YouTube. “Video’s die zelfgemaakte wapens behandelen, krijgen een leeftijdslimiet, evenals content over automatische wapens en bepaalde wapenaccessoires”, aldus YouTube.

    “De update voor ons wapenbeleid is onderdeel van onze voortdurende inspanningen om in te spelen op trends binnen YouTube en de samenleving. Zo is 3D-printen de afgelopen jaren breder beschikbaar geworden, waardoor we ons beleid rond zelfgemaakte wapens hebben aangescherpt. We herzien voortdurend onze richtlijnen en overleggen met externe deskundigen om ervoor te zorgen dat we de juiste grenzen trekken”, legt YouTube-woordvoerder Javier Hernandez uit aan Engadget.

    De aanscherping van het beleid komt er niet zonder reden. Een jaar geleden bekritiseerde het Tech Transparency Project (TTP) YouTube nog vanwege de wapeninhoud die minderjarige gebruikers voorgeschoteld kregen. De non-profitorganisatie ontdekte dat YouTube's algoritmes kinderen naar dergelijke video's leidden. In hun onderzoek creëerden experts vier accounts: twee die zich voordeden als negenjarige jongens en twee als 14-jarige gebruikers. Deze accounts bekeken playlists van video’s over games zoals Halo, Grand Theft Auto, LEGO Star Wars en Roblox, en werden regelmatig naar inhoud over zelfgemaakte en volautomatische wapens geleid.

    YouTube erkent dit probleem en de update van 18 mei moet ervoor zorgen dat jonge gebruikers beter beschermd zijn tegen dergelijke video's. Het videoplatform voegt eraan toe dat de nieuwe beperkingen niet van toepassing zijn op content uit videogames, filmscènes of andere artistieke uitingen. Bovendien kan YouTube nog steeds uitzonderingen toestaan voor video's die van publiek belang zijn, zoals beelden van het leger, politiediensten of verslaggeving uit oorlogszones.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Dit mag niet maar ze mogen wel video's kijken met schaar geklede dames in veel te strakke niets verhullende pakjes die Yoga oefeningen doen onder noemer dit is ART.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...