Spring naar bijdragen

  • YouTube versterkt strijd tegen adblockers op desktop en mobiele platforms

     Delen


    YouTube versterkt zijn strijd tegen het overslaan van advertenties, nu gericht op zowel desktop- als mobiele platforms. Met inkomsten gegenereerd via abonnementen en advertenties, is het begrijpelijk waarom YouTube al lang een tegenstander is van adblockers. Deze tools verhinderen niet alleen dat advertenties aan kijkers getoond worden, maar ontzeggen YouTube ook belangrijke inkomsten.

    De confrontatie tussen adblockers en YouTube's maatregelen was voorheen vooral merkbaar op desktopbrowsers. YouTube heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om de effectiviteit van adblockers te ondermijnen, waarbij een voortdurend 'kat-en-muisspel' ontstond. Sommige ontwikkelaars zijn zelfs overgegaan tot het creëren van extensies die reclames niet blokkeren, maar in plaats daarvan versnellen of doorspoelen.

    Onlangs heeft YouTube zijn beleid uitgebreid, waarbij nu ook mobiele adblockers in het vizier worden genomen. YouTube laat weten dat het third-party apps enkel toestaat om gebruik te maken van hun API als ze de gebruiksvoorwaarden respecteren, waarin duidelijk staat dat het overslaan van advertenties verboden is. Bij overtreding kan YouTube besluiten de API-toegang voor de betreffende app op te schorten.

    De impact van dit beleid strekt zich verder uit dan adblockers alleen; het treft ook alternatieve YouTube-apps die reclames overslaan. Gebruikers van dergelijke apps kunnen binnenkort geconfronteerd worden met problemen zoals langere laadtijden of het compleet niet kunnen afspelen van videos. Ze kunnen dan een bericht ontvangen dat meldt: "Deze content is niet beschikbaar in deze app".

    YouTube is duidelijk over het doel van deze strategie: het wil voorkomen dat advertenties worden uitgezet om te garanderen dat content creators beloond worden voor hun views. Het platform benadrukt dat advertentie-inkomsten cruciaal zijn voor het ondersteunen van creators en het kosteloos aanbieden van hun service aan miljarden gebruikers wereldwijd.

    Voor wie helemaal geen reclames wil zien, biedt YouTube een alternatief in de vorm van YouTube Premium. Dit abonnement verwijdert advertenties en voegt extra functies toe, zoals de mogelijkheid om video's te downloaden voor offline kijkplezier. De prijs voor individuele gebruikers bedraagt 11,99 euro per maand. Families kunnen een abonnement afsluiten voor 17,99 euro per maand en studenten krijgen een gereduceerd tarief van 6,99 euro per maand. Dit model biedt een compromis voor gebruikers die de content willen ervaren zonder onderbrekingen, terwijl het ook creators ondersteunt door te zorgen voor een stabiele inkomstenstroom.



    William
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Administrators

    YouTube's strijd tegen adblockers markeert een significant hoofdstuk in de voortdurende confrontatie tussen contentplatforms en gebruikers die advertenties willen vermijden. Advertentieblockers bieden gebruikers de kans om online content te bekijken zonder onderbroken te worden door reclames, een feature die voor velen aantrekkelijk is gezien de overvloed aan advertenties die tegenwoordig online te vinden zijn. Echter, voor platforms zoals YouTube, waar advertenties een hoofdbron van inkomsten vertegenwoordigen, vormen deze blockers een ernstige bedreiging voor hun bedrijfsmodel.

    YouTube heeft gereageerd met een reeks maatregelen die bedoeld zijn om het gebruik van adblockers te ontmoedigen. Door video's automatisch naar het einde te spoelen of het geluid uit te schakelen als het systeem detecteert dat een adblocker actief is, probeert YouTube gebruikers te motiveren om advertenties niet te omzeilen. Dit heeft tot een soort "kat-en-muisspel" geleid, waarbij adblocker-ontwikkelaars voortdurend zoeken naar manieren om de restricties van YouTube te omzeilen, terwijl YouTube nieuwe methodes ontwikkelt om deze pogingen te dwarsbomen.

    De oplossing die YouTube voorstelt aan gebruikers die geen advertenties willen zien, is het YouTube Premium-abonnement. Voor een maandelijks bedrag van €11,99 voor een individueel abonnement of €17,99 voor een gezinsabonnement tot zes leden, biedt YouTube Premium verschillende voordelen: geen advertenties, de mogelijkheid om video's offline op te slaan, achtergrondafspeelmogelijkheden, en toegang tot YouTube Music. Deze voordelen maken het een aantrekkelijk alternatief voor mensen die regelmatig content op YouTube consumeren en de advertenties als storend ervaren.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Af en toe reclame is tot daar aan toe en begrijpelijk. Al vind ik persoonlijk een filmpje naar het einde spoelen en het geluid uitschakelen, net wat te ver gaan.

    Open-source alternatieven zijn er natuurlijk ook. Zelf gebruik ik al een geruime tijd Piped en dat bevalt me prima.

     

    bewerkt door Monkie
    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

  • Nieuwe handleiding

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Eater

    Geplaatst

    De gloednieuwe Chrome-extensie Hiya Deepfake Voice Detector is als een digitale detective die je helpt te ontmaskeren of een stem echt is of door AI is vervaardigd, met een verbazingwekkende nauwkeurigheid van maar liefst 99 procent. Deze slimme tool, gratis te verkrijgen in de Chrome Web Store, is ontwikkeld door antifraudespecialist Hiya en belooft je een waardevolle bondgenoot te zijn in de strijd tegen de dreiging van manipulatieve deepfakes die tegenwoordig overal opduiken. Wat maakt Hiya zo bijzonder? Welnu, naast het feit dat het AI-gegenereerde stemmen kan onderscheiden van authentieke stemmen, kent deze extensie ook een authenticiteitsscore toe aan audio- en videostreams. Je zou kunnen zeggen dat het de stem van de waarheid is in een wereld vol digitale illusies. De claim van Hiya om een nauwkeurigheid van meer dan 99 procent te behalen, is absoluut indrukwekkend. Maar dat is nog niet alles! Deze slimme extensie is niet alleen getraind op bekende AI-stemmen, maar is ook in staat om nieuwe deepfaketechnieken en -modellen te detecteren zodra ze op de markt komen. In een recente test ontdekte de extensie zelfs een vermoedelijke AI-narratie in een YouTube-video over blueslegende Howlin’ Wolf, waarbij de authenticiteitsscore een schamele 1 op 100 bedroeg. Je kunt je voorstellen dat de originele verteller zich omdraaide in zijn graf! Kush Parikh, de directeur van Hiya, legt de vinger op de zere plek door te stellen dat sociale mediaplatformen hun gebruikers eigenlijk zouden moeten waarschuwen als de content die ze consumeren waarschijnlijk door AI is gegenereerd of gemanipuleerd. “Momenteel zijn gebruikers zelf verantwoordelijk voor het kritisch benaderen van AI-content en het gebruik van handige tools zoals onze Deepfake Voice Detector,” aldus Parikh in een persverklaring. “Dat is een grote verantwoordelijkheid, en we zijn blij dat we hen nu een manier bieden om de controle terug te krijgen.” De extensie is razendsnel en kan binnen enkele seconden een stem analyseren. Om de serveroverbelasting te voorkomen, werkt Hiya met een creditsysteem. Elke gebruiker krijgt dagelijks 20 credits, wat hopelijk genoeg is om door de eindeloze stroom aan AI-gegenereerde content te navigeren, vooral met de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen in het vooruitzicht. Dus, als je het zat bent om voortdurend te twijfelen of je nu naar de echte deal luistert of naar een sluwe imitatie, dan is de Hiya Deepfake Voice Detector precies wat je nodig hebt. Met deze tool in je digitale gereedschapskist kun je voortaan met een gerust hart de wereld van audio en video verkennen, wetende dat je niet in de valstrik van een geslepen deepfake zult trappen!
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...