Spring naar bijdragen

  • YouTube Music laat je muziekstations creëren met AI door de introductie van een geavanceerde ‘AI DJ’-functie

     Delen


    Op de voet van innovatie in de wereld van muziekstreamingdiensten, volgt YouTube Music nu het voorbeeld van Spotify door de introductie van een geavanceerde ‘AI DJ’-functie. Dit baanbrekende systeem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om unieke muziekstations te creëren, afhankelijk van de specifieke muziekvoorkeuren en verzoeken van de gebruiker. Op het moment bevindt revolutionaire functie zich in een experimentele testfase onder een exclusieve groep van YouTube Music-gebruikers.

    Eerder dit jaar nam Spotify de muziekwereld al vooruit met de lancering van een vergelijkbare generatieve AI-technologie, waarmee gebruikers de macht kregen om specifieke muzikale wensen te uiten. Deze worden door de AI omgezet in gepersonaliseerde afspeellijsten. YouTube Music neemt een vergelijkbare weg met zijn AI-functie, ontworpen om de luisterervaring verder te personaliseren door middel van AI-gegenereerde muziekstations.

    Volgens rapporten ontdekt door 9to5Google, gebaseerd op gebruikersdiscussies op Reddit, worden bepaalde YouTube Music-luisteraars getrakteerd op een nieuwe ervaring: een knop op het startscherm met het indrukwekkende aanbod om "muziek te vragen zoals jij wilt". Een klik op deze knop introduceert een interactieve AI-chatbot, waar de luisteraar zijn of haar muzieksmaak kan omzetten in een effectieve AI-prompt. Het resultaat is een on-the-fly samengesteld, AI-aangedreven muziekstation dat aansluit bij hun wensen.

    Voor diegenen die worstelen met het concept of onzeker zijn over hun verzoek, komt YouTube Music handig met automatische suggesties, variërend van algemene verrassingen tot specifieke muziekscènes, om de inspiratie te prikkelen. Deze standaard prompts spelen peut in op breedtes van invloeden en genres. Het blijft echter de vraag of deze aanbevelingen worden gecultiveerd op basis van de luistergeschiedenis van de gebruiker of dat ze geheel vooraf vastgesteld zijn voor educatieve doeleinden.

    In de geest van gebruikersveiligheid en privacywaarborging moedigt YouTube Music-betrokkenen aan om tijdens het gebruik van de AI-tool beperking te oefenen in het delen van persoonlijke of identificeerbare informatie. De verwachting is dat de criteria en feedback-serie zullen dienen als voedingsbron voor het trainen en finetunen van de AI, typerend voor een testomgeving.

    Zoals gebruikelijk bij de introductie van vernieuwende technologieën, benadrukt Google’s YouTube Music dat de nauwkeurigheid en kwaliteit van de gegenereerde afspeellijsten in de beginfase kunnen variëren. Met horten en stoten zou het systeem voor sommige gebruikers verrassend uit de hoek kunnen komen. Naarmate meer data is verzameld en meer feedback is verwerkt, zal de precisie van de AI DJ vermoedelijk toenemen.

    Interessant genoeg krijgen gebruikers bij het opstarten van hun specifieke AI-muziekstation direct toegang tot de eerste drie nummers op de station, met de bijkomende luxe van een opslaan-knop, waarbij de AI-prompt ook dienstdoet als de playlistnaam.

    Met zijn uitrol op de agenda, in onduidelijke timing en potentieel afhankelijk van een YouTube Music Premium of Premium-abonnement, staat de globale beschikbaarheid — waaronder die in België — nog in de sterren geschreven. Veel van Google's nieuwe AI-diensten zien vaak ook eerst het licht in de VS, waardoor een soortgelijk patroon voor deze AI DJ-service aannemelijk is. Houd dus de updates in de gaten voor een wanneer deze nieuwe manier van musiceren toegankelijker wordt voor een breed publiek.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  3 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...