Spring naar bijdragen

  • Windows 11-update KB5041585 begint bron van ergernis te worden

     Delen


    Windows 11-update KB5041585, gericht op het verhelpen van de ernstige beveiligingskwetsbaarheid CVE-2024-38063 via IPv6, beloofde aanzienlijke veiligheidsverbeteringen te brengen om systemen te beschermen tegen potentiële aanvallen. Dit was echter niet de enige focus van de update; het beoogde ook om een persistent BitLocker-probleem op te lossen, waarbij gebruikers te maken kregen met een Blue Screen of Death (BSOD), zelfs na het invoeren van de juiste ontsleutelingssleutel. In theorie zou deze update een aanwinst moeten zijn voor de veiligheid en stabiliteit van Windows 11-systemen.

    Niettemin brengt de realiteit een andere ervaring naar voren, zoals verslaggegeven door Windows Latest. De update lijkt een reeks nieuwe problemen te introduceren, waaronder een significant hoog CPU-gebruik dat nadelige effecten heeft zoals systeemoververhitting, verhoogd energieverbruik, en verminderde prestaties. Deze onvoorziene resultaten suggereren een probleem dat dieper ligt dan wat de update bedoeld was te verhelpen, met de exacte oorzaak nog onbekend.

    Bovendien ondervinden diverse gebruikers hinder bij de installatie van KB5041585, wat resulteert in een onopgeloste staat van de oorspronkelijke IPv6-kwetsbaarheid. Microsoft heeft erkend hoe cruciaal deze update is en heeft via Windows Latest een handleiding verspreid om gebruikers bij te staan die met deze uitdagingen te maken krijgen.

    Los van de installatieproblematiek, doen zich andere verstoringen voor; een gebruiker heeft bijvoorbeeld gemeld dat zijn wifi-verbinding niet meer functioneert of significant trager is na de update. Zorgwekkende onthullingen van meerdere BSOD-meldingen door anderen wijzen op de potentieel gevarieerde en ernstige impact die KB5041585 kan hebben.

    Ondanks dat deze problemen slechts bij een gedeelte van de gebruikers opkomen, lijkt de frequentie en ernst van deze meldingen ditmaal aanzienlijk hoger dan bij voorgaande updates. Er zijn aanwijzingen dat een disfunctioneel beheer van bronnen binnen Windows bijdraagt aan onjuiste diagnosen van hoog geheugengebruik door applicaties, wat misleidende foutmeldingen veroorzaakt. 

    De situatie rondom KB5041585 benadrukt opnieuw de complexe balans tussen het streven naar verbeterde beveiliging en het behoud van systeemstabiliteit en -prestaties. Gebruikers, ontwikkelaars en Microsoft zelf zullen nauwgezet moeten samenwerken om deze uitdagingen het hoofd te bieden, door zorgvuldige analyse en wellicht aanvullende updates om deze onbedoelde neveneffecten te verhelpen.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  3 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...