Spring naar bijdragen

  • Windows 11-update, KB5039302 voor de 23H2-versie, markeert een aanzienlijke mijlpaal in Microsoft's continue evolutie van Windows

     Delen


    De meest recente Windows 11-update, gekenmerkt als KB5039302 voor de 23H2-versie van het besturingssysteem, markeert een aanzienlijke mijlpaal in Microsoft's continue evolutie van Windows. Nu beschikbaar in preview en optioneel te downloaden via de Windows-instellingen, introduceert deze update voor het eerst de mogelijkheid om direct vanuit de Windows Verkenner, zonder de noodzaak voor extra compressiesoftware, bestanden te comprimeren naar formaten naast het traditionele ZIP-formaat. Dit is met recht een teken van Microsoft’s toewijding om aan de evoluerende behoeften en wensen van haar gebruikers te voldoen.

    Deze uitbreiding biedt toegang tot populaire compressiealgoritmes zoals 7-zip en Tape Archive (.tar), een verandering die snel aan populariteit winnend is voor gebruikers die vaak te maken hebben met variërende compressiebehoeften voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik. Vooral de opname van deze nieuwe formaten effent de weg voor een meer gestroomlijnde, efficiënte manier om met grote hoeveelheden data of binnen bepaalde professionele sectoren die specifieke formats vereisen, om te gaan.

    Het nieuwe 'Comprimeren naar…' contextmenu-item manifesteert zich als een evidente verbetering ten opzichte van de vroegere beperking tot alleen ZIP. Gebruikers hebben nu niet alleen toegang tot extra formaten, maar kunnen ook tweaken aan compressie-opties zoals het niveau en welk data-type wordt opgenomen in het gecomprimeerde archief. Dit is een laag van aanpasbaarheid die voorheen ofwel niet aanwezig was, of de noodzaak vereiste voor geavanceerde technische kennis of externe software.

    De uitrol van deze nieuwe functies verloopt gradueel, een praktijk die Microsoft vaak toepast om zeker te zijn van de stabiliteit en compatibiliteit van de update voordat deze universeel wordt gemaakt. Dit betekent dat de beschikbaarheid kan variëren, afhankelijk van wanneer de update toegepast wordt op verschillende systemen, wat een punt van verwarring kan zijn voor sommige gebruikers die de update geïnstalleerd hebben maar de nieuwe functies nog niet signaleren.

    Deze update volgt Microsoft's aankondiging van vorig jaar, waarin ondersteuning voor aanvullende archiefformaten zoals .rar, .gz, en .tar werd beloofd. Het is een bevestiging van Microsoft’s belofte om Windows 11 een meer veelomvattend besturingssysteem te maken, dat zich aanpast aan een wijd spectrum van gebruiksscenario’s.

    Een niet compressie-gerelateerde maar noemenswaardige verbetering is de automatische activatie van de 'Terug naar bureaublad'-knop, een gemakkelijk toegankelijke functie die resoneert met gebruikers die een opgeruimd en snel toegankelijk bureaublad waarderen. Daarnaast toont het de bereidheid van Microsoft om in alle aspecten van de gebruikerservaring verbeteringen door te voeren - van productiviteit tot personalisatie.

    Verder omvat de update verbeteringen direct waarneembaar voor alle gebruikers na de installatie, zoals het oplossen van een probleem met de snippet-tool en de mogelijkheid usb-sticks veilig te verwijderen ondanks actief testbestuur, problemen die voor gebruikers frustrerend kunnen zijn geweest.

    In samenvatting vertegenwoordigt de KB5039302-update een belangrijk keerpunt voor Windows 11, door geavanceerde compressieopties beschikbaar te stellen direct binnen het besturingssysteem en tegelijkertijd gebruiksvriendelijkheidsverbeteringen te bieden die het algemene werkproces versoepelen. Dit bevestigt nogmaals Microsoft's toewijding om in te spelen op de behoeften van een steeds diverser gebruikersbestand.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...