Spring naar bijdragen

  • Windows 11 gaat straks kleinere doelgerichte updates in definitieve versie doorvoeren

     Delen


    Microsoft introduceert in de definitieve update van Windows 11 24H2 revolutionaire wijzigingen in de wijze waarop feature- en securityupdates worden geleverd. Deze wijzigingen zijn ontworpen om updates te stroomlijnen door alleen de incrementele binaire verschillen toe te passen, wat in wezen neerkomt op het bijwerken van precies die onderdelen van het systeem die gewijzigd zijn sinds de laatste belangrijke update.

    Dit systeem maakt gebruik van wat bekend staat als ‘checkpoint cumulatieve updates’. Dit mechanisme staat de uitrol toe van feature- en securityupdates bovenop de recentste cumulatieve update, en wel zodanig dat alleen de veranderingen ten opzichte van de meest recente checkpoint cumulatieve update worden aangebracht. Dit beperkt zich tot de binaire verschillen, waardoor de updates veel gerichter en compacter zijn.

    Microsoft implementeert deze methode vanaf Windows 11 24H2, waarbij regelmatig cumulatieve updates dienen als controlepunten. Elk van deze checkpoints bevat nieuwe updatepakketbestanden die opbouwen op de basis van voorgaande updates, alleen de binaire wijzigingen toevoegend die nodig zijn. Gedurende de lifecycle van de release kunnen zo verschillende checkpoints worden aangemaakt.

    De service stack van Windows 11 24H2 zal vervolgens in staat zijn om al deze checkpoints te overzien en gedifferentiëerd uit te rollen - de systeemupdate zal enkel de ontbrekende componenten ten aanzien van het laatst geïnstalleerde checkpoint downloaden en installeren. Dit is een significante shift van de oude methode waarbij elke update relatief was tot de oorspronkelijke release-to-manufacturing (RTM) versie, praktijk sinds Windows 11 21H2.

    Dit bewerkstelligt kleinere updates die niet alleen rapper te downloaden en te installeren zijn maar ook de zogenaamde "enablement packages" die grote toekomstige updates voorbereiden, kunnen hierdoor vlotter worden uitgerold vanwege de verminderde omvang.

    De voordelen van deze nieuwe implementatie zijn legio, inclusief tijdsbesparing bij zowel het downloaden als de installatie van updates, een gereduceerde vraag naar zowel bandbreedte als schijfruimte, en aanzienlijk minder serverbelasting voor Microsoft. Deze innovaties betekenen een significante verbetering in de distributie van updates, de gebruikerservaring, en de algemene performance en veiligheid van Windows 11-systemen wereldwijd.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...