Spring naar bijdragen

  • Windows 11 24H2 probleem lijst blijft groeien

     Delen


    windows-crash-1460x960.jpgHet installeren van Windows 11 24H2 kan je systeem niet alleen doen crashen zoals een onhandige stuntman, maar ook het klembord kan zich misdragen als een puber in een snoepwinkel. Kort na de lancering van deze update begonnen de eerste gebruikers al te klagen over hun digitale rampen. De boosdoeners? Verouderde audiostuurprogramma’s en de Easy Anti-Cheat-tool, die vooral gamers van Fortnite in de problemen bracht. En alsof dat nog niet genoeg was, kan het gebruik van een vingerafdrukscanner om je Windows-pc te ontgrendelen ook leiden tot de nodige systeemcrashes. Je zou bijna denken dat Microsoft stiekem een nieuwe spelmodus heeft geïntroduceerd: “Wie kan de meeste fouten veroorzaken?”

    Maar dat is niet alles. De problemen eindigen niet bij de crashfestijn. Volgens de tech-gourmets van Windows Latest kampt Windows 11 met een irritante bug in de Klembord-app. Deze app, die ooit een lichtpuntje was voor gebruikers door de geschiedenis van gekopieerde items weer te geven, lijkt nu meer op een zwart gat. Na de installatie van de 24H2-update krijgt de app constant de boodschap dat er “niets te zien is.” Alsof je een lege koelkast opent in de hoop op een middernachtelijke snack!

    Deze bug is een klein maar vervelend probleem dat een selecte groep Windows-gebruikers treft. Het opnieuw instellen van je systeem is geen oplossing, zoals een gebruiker op Microsofts Feedback Hub aangaf. Wat opmerkelijk is, is dat deze bug al opduikte in de previewversies van 24H2, maar blijkbaar was het voor Microsoft geen prioriteit om dit op te lossen voordat de definitieve versie werd uitgerold. Misschien waren ze te druk met het bedenken van de volgende grote feature: “De onzichtbare app!”

    Microsoft heeft nog geen officieel commentaar gegeven op de bug in de Klembord-app, dus voor nu is er geen officiële oplossing of update in zicht. Maar niet getreurd, er is een mogelijke manier om de bug in sommige gevallen te omzeilen:

    1. Open het instellingenmenu van Windows 11.
    2. Navigeer naar Systeem -> Klembord.
    3. Zet ‘Aanbevolen acties’ uit als deze functie is ingeschakeld.
    4. Open de Klembord-app door op Windows + V te drukken.

    Sommige gebruikers melden dat deze stappen hen helpen om het klembord weer aan de praat te krijgen. Mocht dit niet werken, probeer dan de geschiedenis van het klembord in- en uit te schakelen en de synchronisatie-instellingen aan te passen. Wie weet, misschien werkt het wel als een soort digitale toverspreuk.

    En alsof dat nog niet genoeg was, heeft Windows 11 24H2 ook te maken met een bug in de systeemcache. Het lijkt erop dat Windows denkt dat er 8,63 GB aan bestanden in de systeemcache zit, maar deze weigeren lekker te verdwijnen. Dit lijkt meer op een visuele illusie dan op een echte probleemoplossing.

    Voor beide bugs wordt verwacht dat Microsoft snel met een oplossing komt. Meestal lanceert de softwaregigant aan het eind van de maand een optionele Windows-update met bugfixes, die dan worden opgenomen in de Patch Tuesday-update van de volgende maand. Dus wie weet, misschien komt er binnenkort een update die ons bevrijdt van deze digitale nachtmerries.

    Kortom, als je je Windows 11 24H2 hebt geïnstalleerd en je systeem zich als een ongeleid projectiel gedraagt, weet dan dat je niet alleen bent. Blijf alert, houd de updates in de gaten en wie weet, misschien herstelt Microsoft in de nabije toekomst de rust in het digitale rijk!



    Eater
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  6 leden zijn actief

Mededelingen

  • Nieuwe handleiding

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Eater

    Geplaatst

    De gloednieuwe Chrome-extensie Hiya Deepfake Voice Detector is als een digitale detective die je helpt te ontmaskeren of een stem echt is of door AI is vervaardigd, met een verbazingwekkende nauwkeurigheid van maar liefst 99 procent. Deze slimme tool, gratis te verkrijgen in de Chrome Web Store, is ontwikkeld door antifraudespecialist Hiya en belooft je een waardevolle bondgenoot te zijn in de strijd tegen de dreiging van manipulatieve deepfakes die tegenwoordig overal opduiken. Wat maakt Hiya zo bijzonder? Welnu, naast het feit dat het AI-gegenereerde stemmen kan onderscheiden van authentieke stemmen, kent deze extensie ook een authenticiteitsscore toe aan audio- en videostreams. Je zou kunnen zeggen dat het de stem van de waarheid is in een wereld vol digitale illusies. De claim van Hiya om een nauwkeurigheid van meer dan 99 procent te behalen, is absoluut indrukwekkend. Maar dat is nog niet alles! Deze slimme extensie is niet alleen getraind op bekende AI-stemmen, maar is ook in staat om nieuwe deepfaketechnieken en -modellen te detecteren zodra ze op de markt komen. In een recente test ontdekte de extensie zelfs een vermoedelijke AI-narratie in een YouTube-video over blueslegende Howlin’ Wolf, waarbij de authenticiteitsscore een schamele 1 op 100 bedroeg. Je kunt je voorstellen dat de originele verteller zich omdraaide in zijn graf! Kush Parikh, de directeur van Hiya, legt de vinger op de zere plek door te stellen dat sociale mediaplatformen hun gebruikers eigenlijk zouden moeten waarschuwen als de content die ze consumeren waarschijnlijk door AI is gegenereerd of gemanipuleerd. “Momenteel zijn gebruikers zelf verantwoordelijk voor het kritisch benaderen van AI-content en het gebruik van handige tools zoals onze Deepfake Voice Detector,” aldus Parikh in een persverklaring. “Dat is een grote verantwoordelijkheid, en we zijn blij dat we hen nu een manier bieden om de controle terug te krijgen.” De extensie is razendsnel en kan binnen enkele seconden een stem analyseren. Om de serveroverbelasting te voorkomen, werkt Hiya met een creditsysteem. Elke gebruiker krijgt dagelijks 20 credits, wat hopelijk genoeg is om door de eindeloze stroom aan AI-gegenereerde content te navigeren, vooral met de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen in het vooruitzicht. Dus, als je het zat bent om voortdurend te twijfelen of je nu naar de echte deal luistert of naar een sluwe imitatie, dan is de Hiya Deepfake Voice Detector precies wat je nodig hebt. Met deze tool in je digitale gereedschapskist kun je voortaan met een gerust hart de wereld van audio en video verkennen, wetende dat je niet in de valstrik van een geslepen deepfake zult trappen!
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...