Spring naar bijdragen

  • Windows 10 beveiliging verlengen of nieuwe pc/laptop

     Delen


    Microsoft bereidt zich voor op de grote sprong naar de toekomst door de ondersteuning van Windows 10 in oktober 2025 te beëindigen. Dit betekent dat miljoenen computers, die nog prima functioneren, binnenkort zonder updates komen te zitten en daardoor kwetsbaarder worden. De boodschap van Microsoft is duidelijk: stap over op Windows 11 om je digitale veiligheid te waarborgen. Maar hier komt het heikele punt: niet elke pc is geschikt voor deze upgrade.

    Op een nieuwe supportpagina adviseert Microsoft gebruikers om een nieuwe computer aan te schaffen als hun huidige toestel niet aan de eisen voor Windows 11 voldoet. Dit lijkt een duidelijke oproep om afscheid te nemen van oudere apparaten. Voor de recycling van je oude computer verwijst Microsoft naar de Stichting Open, een stap richting duurzaamheid.

    Toch is het begrijpelijk dat veel mensen zich zorgen maken. Hun computers werken immers nog prima, maar voldoen simpelweg niet meer aan de moderne eisen. Vanaf 14 oktober 2025 worden deze apparaten een potentieel veiligheidsrisico, ondanks hun dagelijkse functionaliteit. Het vooruitzicht dat miljoenen pc's op de vuilnisbelt belanden is zorgwekkend, vooral nu de digitale wereld steeds afhankelijker wordt van kunstmatige intelligentie. Analisten zoals Canalys Research wijzen op de opkomst van AI als een extra reden om te upgraden.

    Voor degenen die nog niet klaar zijn om hun trouwe machine vaarwel te zeggen, biedt Microsoft een tussenoplossing: betaalde Windows 10 Extended Security Updates (ESU). Deze service biedt geen nieuwe functies, enkel essentiële beveiligingsupdates. De kosten hiervoor beginnen bij 61 dollar per apparaat voor het eerste jaar en stijgen jaarlijks met hetzelfde bedrag, oplopend tot 183 dollar in het derde jaar.

    Het digitale landschap evolueert snel, en met de groeiende rol van AI wordt de druk om up-to-date te blijven alleen maar groter. Microsoft moedigt gebruikers aan om de sprong te wagen naar Windows 11, maar biedt tegelijkertijd een vangnet voor wie nog even wil blijven hangen in de vertrouwde omgeving van Windows 10. De keuze is aan jou: vernieuwen of vasthouden aan het oude?

    Voor meer nieuws en updates over Windows kun je ons volgen op ons WhatsApp-kanaal. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van technologie en software.

     



    Eater
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...