Spring naar bijdragen

  • Webversie Microsoft Copilot vernieuwd en krijgt upgrade met ‘Copilot Daily’

     Delen


    Microsoft heeft recentelijk de uitrol van een vernieuwde versie van zijn Copilot-webapplicatie stilletjes gestart. Deze vernieuwde versie heeft niet alleen een frisse uitstraling, maar introduceert ook een nieuwe functie genaamd ‘Copilot Daily’. Volgens informatie van The Verge werkt Microsoft daarnaast aan upgrades voor de Copilot-apps op zowel Android als iOS. De vernieuwde interface is al zichtbaar in de webapp, zoals gerapporteerd door Neowin. 

    Wat onmiddellijk opvalt aan de nieuwe interface is de rustiger uitstraling, met drie grote blokken bovenaan de pagina en daaronder een zwevend tekstvak. Dit tekstvak biedt gebruikers de mogelijkheid om bestanden toe te voegen en om eerdere AI-gesprekken terug te lezen.

    Neowin heeft ook ontdekt dat de vernieuwde Copilot-webapp verschillende themamogelijkheden biedt. Gebruikers kunnen kiezen tussen een licht (Day) of donker (Night) thema. Het lichte thema wijkt af van de gebruikelijke volledig witte achtergrond en introduceert in plaats daarvan een zandkleurige tint, die ook het tekstvak omringt. 

    Naast deze visuele aanpassingen heeft Microsoft de nieuwe functie Copilot Daily geïntroduceerd. Met deze functie genereert Copilot dagelijks gepersonaliseerde (gesproken) nieuwsverhalen van ongeveer vijf minuten. Startend met algemene verhalen, gevolgd door nieuws van gerenommeerde bronnen zoals Reuters. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om de nieuwsitems zelf na te lezen via de links in Copilot Daily.

    Bovendien biedt Microsoft vier verschillende stemmen aan, die het nieuws voorlezen of AI-verzoeken beantwoorden: Meadow, Wave, Grove en Canyon. Of deze stemmen ook beschikbaar zijn voor het gebruik van de AI-chatbot in het Nederlands, is momenteel niet bevestigd, aangezien het doorgaans enige tijd kost voordat dergelijke stemmen in meerdere talen beschikbaar zijn.

    De technieken die Copilot hanteert voor het verzamelen en vertellen van verhalen vertonen sterke gelijkenissen met de Pi-chatbot van Inflection AI. Dit is niet verrassend, aangezien de vernieuwde versie van Copilot is ontwikkeld onder leiding van Mustafa Suleyman, medeoprichter van Inflection AI, die sinds het afgelopen voorjaar de AI-divisie van Microsoft leidt.

    Verder zijn eerdere berichten aan The Verge bevestigd dat een vergelijkbare upgrade in development is voor de Copilot-apps op Android en iOS.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...