Spring naar bijdragen

  • Valve kondigt een nieuw ingebouwd opnamesysteem voor Steam aan

     Delen


    Valve's onthulling van een ingebouwd opnamesysteem voor Steam markeert een significante vooruitgang in hoe spelers momenten uit hun spellen kunnen vastleggen en delen. Met een toenemende vraag naar het delen van game-ervaringen via sociale media en andere online platforms, biedt deze nieuwe feature zowel gemak als functionaliteit die voorheen met externe softwareoplossingen werd bereikt, maar dan direct geïntegreerd in het Steam-ecosysteem. Dit is zowel een gebruiksvriendelijke toevoeging als een technologische verbetering, waardoor het een waardevolle uitbreiding is voor de Steam-gebruikersgemeenschap.

    valve-reveals-game-recording-beta-for-steam-which-is-also-v0-xt-yEhYRTuLpD0Fp0lWxH--ZfwGd45axuz-j6dEbRFE.webp

    Dit systeem, dat is ontworpen niet alleen om breed gebruik in de Steam-bibliotheek mogelijk te maken maar ook op de Steam Deck te werken, vertegenwoordigt Valve’s inzet voor het faciliteren van een naadloze game-ervaring. De compatibiliteit met elke game benadrukt de universele toepasbaarheid van het systeem, terwijl de prestatiegerichte bouw ervoor zorgt dat het opnemen van content geen aanzienlijke invloed heeft op de algehele spelervaring. Dit is een cruciale factor, gezien hoe vetraging of lag de spelbeleving kan bederven.

    Het opnamesysteem biedt geavanceerde functies, zoals aanpasbare diskgebruiksopties, die gebruikers meer beheer geven over hoe en waar hun opnames worden bewaard. Exporteren als een MP4-bestand vergroot de veelzijdigheid, aangezien dit formaat breed geaccepteerd wordt over verschillende platforms, waardoor het widget delen van content op sociale media of via directe berichtendiensten probleemloos is.

    Voor Steam Deck-gebruikers is deze ontwikkeling bijzonder noemenswaardig. De integratie betekent dat men geen aanvullende apps of software meer hoeft te gebruiken of te installeren om opnamecapaciteiten te verkrijgen. Dit vervangt effectief de noodzaak voor extern ontwikkelde opname-applicaties zoals Decky Recorder, waardoor het gehele proces efficiënter wordt en de performance van het toestel ten goede komt.

    De bèta-versie van dit nieuwe systeem biedt een waardevolle kans voor de Steam-gemeenschap om rechtstreeks feedback te geven en bij te dragen aan zijn ontwikkeling. Door deel te nemen aan de bèta via het instellingenmenu, krijgen gebruikers de kans om deze functies vroegtijdig te verkennen en Valve van cruciale gebruiksinzichten te voorzien. Met opties voor zowel achtergrondopname als opname op aanvraag kunnen gebruikers het systeem aanpassen aan hun specifieke voorkeuren en behoeften, wat wijst op Valve’s toewijding aan het aanbieden van een flexibele en gebruikersgerichte oplossing.

    Concluderend biedt Valve's nieuw ingebouwde opnamesysteem voor Steam een aantrekkelijk alternatief voor derde-partij oplossingen, met een verbeterde gebruikerservaring, game-brede toepasbaarheid en aangepaste prestatie-instellingen. Deze ontwikkeling onderstreept het streven van Valve om te innoveren en de gebruikservaring binnen hun platform en daarbuiten, inclusief Steam Deck, te verbeteren. Het belooft de manier waarop spelers game-momenten vastleggen en delen te transformeren, hun ervaring rijkere en sociaal geëngageerder te maken.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...