Spring naar bijdragen

  • USDoD Hacker Gearresteerd Brazilië

     Delen


    In een spectaculaire wending van gebeurtenissen heeft de Braziliaanse Polícia Federal de beruchte hacker USDoD opgepakt, een naam die je in de wereld van cybercriminaliteit niet kunt negeren. Deze hacker, ook bekend als EquationCorp, staat achter de schokkende inbraken bij de National Public Data en InfraGard, waarbij de persoonlijke gegevens van honderden miljoenen Amerikaanse burgers op straat kwamen te liggen. De arrestatie vond plaats tijdens "Operatie Data Breach," een actie die gericht is op het onderzoek naar informatie-inbreuken op de systemen van de Federale Politie en andere internationale instellingen.

    USDoD's beruchte verleden is gevuld met schandelijke datalekken, waarbij hij zijn slachtoffers keer op keer in het openbaar belachelijk maakte op hackingforums. Zijn grootste trofeeën? De gegevens die hij stiekem verzamelde van de FBI's InfraGard, een platform voor het delen van dreigingsinformatie tussen overheid en private instellingen. Maar de zaken namen een onverwachte wending toen USDoD cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike als zijn volgende doelwit koos. Hij ging zo ver dat hij een lijst met interne dreigingsactoren van het bedrijf lekte, wat uiteindelijk zijn ondergang inluidde.

    Na het lekken van deze gevoelige informatie ontving het Braziliaanse nieuwsplatform Techmundo anonieme meldingen van CrowdStrike, die USDoD's ware identiteit onthulden als de 33-jarige Braziliaan Luan BG. Tot ieders verbazing bevestigde USDoD in een interview met HackRead de juistheid van CrowdStrike's bevindingen en gaf hij toe in Brazilië te wonen. "Gefeliciteerd aan CrowdStrike voor het onthullen van mijn identiteit, ze zijn laat voor het feest," voegde hij met een luchtige toon toe, verwijzend naar eerdere onthullingen door andere bedrijven.

    Met deze onthullingen en de verhoogde druk op de hacker lanceerde de Polícia Federal haar actie. "Op woensdag 16 oktober heeft de Federale Politie Operatie Data Breach gestart, met als doel het onderzoeken van inbraken in de systemen van de Federale Politie en andere internationale instellingen," aldus de officiële verklaring. “Een huiszoekingsbevel en een preventief arrestatiebevel werden uitgevaardigd in Belo Horizonte, tegen een persoon die wordt verdacht van het verkopen van gegevens van de Federale Politie.”

    De arrestatie markeert een belangrijke overwinning in de strijd tegen cybercriminaliteit, vooral gezien het feit dat de verdachte opschepte over zijn betrokkenheid bij meerdere cyberinbraken, waaronder de onthulling van gevoelige gegevens van 80.000 InfraGard-leden. Ironisch genoeg kreeg de operatie zijn naam van de beruchte datalekken die USDoD in zijn kielzog achterliet.

    Met zijn arrestatie hopen autoriteiten een significant signaal richting de wereld van cybercriminaliteit af te geven: zelfs de meest gevaarlijke hackers kunnen niet ontsnappen aan de handhaving van de wet. De toekomst zal moeten uitwijzen wat er met Luan BG zal gebeuren, maar één ding is zeker: de strijd tegen cybercriminaliteit gaat door en wie denkt veilig achter zijn toetsenbord te zitten, loopt het risico de gevolgen te ondervinden.



    Eater
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  7 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...