Spring naar bijdragen

  • Update voor Chromecasts betreft een belangrijke veiligheidsupdate

     Delen


    De recente update voor Chromecasts betreft een belangrijke veiligheidsupdate. Hoewel Google onlangs een nieuwe TV-streamer heeft gelanceerd en geen nieuwe Chromecasts meer produceert, blijven de bestaande apparaten nog steeds zeer bruikbaar. Google bevestigt dit door Chromecasts met Google TV van een nieuwe update te voorzien.

    Deze update verhoogt het versienummer van de Google TV-software naar STTL.240812.006. In begrijpelijke taal betekent dit dat het een veiligheidsupdate van september is, gericht op het oplossen van achterpoortjes en andere softwarematige kwetsbaarheden. Helaas brengt deze update verder geen nieuwe functies met zich mee. Gebruikers van Chromecasts met Google TV moeten nog even wachten op de nieuwigheden die in de nieuwste Google TV-streamer zijn opgenomen.

    Toekomstige updates, waaronder Android 14, staan voor de deur. Dit omvat onder meer AI-functies die Gemini naar de streamingdongle zullen brengen. Het AI-systeem zal gebruikers kunnen helpen bij het vinden van iets om te kijken. Bovendien zal het ook in staat zijn om een screensaver te genereren op basis van AI, waardoor de streamingdongle een persoonlijker tintje krijgt wanneer er geen film of serie wordt weergegeven. Daarnaast is er een nieuwe Home-tab in aantocht, die zijn weg vindt naar de Google TV-streamer, maar Chromecast-gebruikers moeten hier nog even op wachten. 

    Toch is de verwachting dat gebruikers van Chromecast met Google TV binnenkort kunnen rekenen op deze nieuwe functies. Google heeft eerder aangegeven dat alle softwarematige innovaties ook naar de Chromecast zullen worden uitgerold, mogelijk eerder dan menigeen zou verwachten. Op lange termijn zal de Chromecast met Google TV ook geüpgraded kunnen worden naar Android 14, zoals bevestigd door Google aan Android Authority.

    Wat betreft veiligheidsupdates kunnen gebruikers van Chromecasts met Google TV met een gerust hart blijven streamen. De 4K-versie ontvangt veiligheidsupdates tot minstens eind 2025, terwijl de HD-versie zelfs tot 2027 ondersteuning krijgt. Dus wie zijn vertrouwde Chromecast-dongle wil blijven gebruiken, kan dat nog geruime tijd blijven doen.

    Om je Chromecast met Google TV bij te werken, ga je naar de instellingen en kies je ‘Systeem’, gevolgd door ‘Over het systeem’. Hier kun je de huidige softwareversie van je Chromecast bekijken. Als er een update beschikbaar is, kun je direct doorgaan met het bijwerken van het systeem door op de knop ‘Systeemupdate’ te klikken.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  8 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...