Spring naar bijdragen

  • Uitrol van de snelheidsmeter in Google Maps op iOS

     Delen


    De toevoeging van een snelheidsmeter in Google Maps voor iOS-gebruikers is een welkome ontwikeling, die reeds beschikbaar was op de Android-versie van de app. Deze nieuwe functie, geïnspireerd door Google Maps' navigatie-opties en door Waze, een andere navigatie-app die eigendom is van Google, biedt chauffeurs de mogelijkheid om de actuele snelheid van hun auto, gemeten via GPS, direct in de app te zien. Dit kan zeer nuttig zijn, vooral aangezien GPS-gebaseerde snelheidsmetingen vaak nauwkeuriger zijn dan de snelheidsmeter van de auto zelf, die soms een afwijking kan vertonen.

    Deze snelheidsmeterfunctie is nu dus beschikbaar voor iOS-gebruikers en ook integreerbaar met Apple’s CarPlay, wat het gebruiksgemak aanzienlijk vergroot door belangrijke rijinformatie op het dashboard van de auto te projecteren. Gebruikers hebben aangegeven dat de snelheidsmeter automatisch opduikt wanneer de navigatie start, naast de weergave van de toegestane maximumsnelheid, deze laatste informatie wordt reeds langer vertoond in de app voor zowel Android- als iOS-gebruikers.

    Het tonen van de maximumsnelheid naast de actuele snelheid geeft gebruikers belangrijke informatie handsfree, waardoor ze hun blik op de weg kunnen houden en tegelijkertijd op de hoogte zijn van de maximumsnelheid en hun werkelijke snelheid. Deze feature is echter specifiek ontworpen voor gebruik in de auto of op de motor; fietsers zullen deze snelheidsinformatie dus niet zien wanneer ze navigeren.

    Ondanks dat Google zelf nog geen officiële mededelingen heeft gedaan over deze Maps-update, is het via gebruikersfeedback en verschijningen op platforms zoals Reddit bekend geworden. Zoals met veel software-updates, kan de uitrol gefaseerd verlopen, wat betekent dat het even kan duren voordat alle gebruikers over de nieuwe functie beschikken. Dit geleidelijke uitrolproces zorgt ervoor dat Google de prestaties van de nieuwe functie kan monitoren en zo nodig aanpassingen kan maken om de functionaliteit en gebruikerservaring te verbeteren.

    De integratie van de snelheidsmeter in Google Maps op iOS, en de ondersteuning voor Apple CarPlay, markeert nog maar eens hoe voertuignavigatietechnologie blijft evolueren, steeds gericht op het verbeteren van de veiligheid en het gemak voor de bestuurder. Het geeft gebruikers ook een goede indicatie van hoe technologiebedrijven zoals Google gebruikmaken van GPS-technologie om moderne navigatiehulpmiddelen steeds accurater en nuttiger te maken.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  3 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...