Spring naar bijdragen

  • Traditioneel Chinees toegevoegd aan reeks ondersteunde talen van DeepL

     Delen


    DeepL, het Duitse bedrijf bekend om zijn geavanceerde vertaalsoftware, heeft recentelijk aangekondigd dat het ondersteuning voor traditioneel Chinees heeft toegevoegd aan zijn reeks ondersteunde talen. Dit markeert een belangrijke uitbreiding van DeepL's diensten naar de Aziatische taalmarkt, door gebruikers nu de mogelijkheid te bieden om teksten met deze schrijfwijze, die voornamelijk gebruikt wordt in Hong Kong en Taiwan, te vertalen. Deze toevoeging volgt op de invoering van ondersteuning voor andere Aziatische talen, waaronder Koreaans en Japans, waarmee traditioneel Chinees de derde Aziatische taalvorm wordt die door DeepL wordt ondersteund.

    Het doel van het aanbieden van ondersteuning voor traditioneel Chinees ligt in het vergemakkelijken van een effectievere communicatie tussen gebruikers van de DeepL vertaalsoftware en hun klanten in Hong Kong en Taiwan. Daarnaast mikt DeepL op het aantrekken van bedrijven uit deze regio's die van plan zijn om zich op internationaal niveau uit te breiden.

    Volgens Jaroslaw Kutylowski, CEO van DeepL, getuigt de keuze voor deze uitbreiding van een bewuste strategie om te focussen op sterke technologische markten met een nadrukkelijke exportoriëntatie, zoals Taiwan - de thuisbasis van TSMC, de grootste chipproducent ter wereld. Kutylowski benadrukte in een gesprek met CNBC het potentieel van deze markten, die volgens hem gelijkenissen vertonen met andere succesvolle Aziatische markten waar DeepL al actief betrokken is.

    De uitbreiding naar de ondersteuning van Aziatische talen past in DeepL's bredere doelstelling om zijn dienstenaanbod verder naar het oosten uit te breiden. Met een sterke aanwezigheid in Europa, inclusief de ondersteuning voor talen als Turks en Russisch, naast Arabisch, richt het bedrijf zijn focus nu op verdere uitbreiding in Azië. Kutylowski suggereerde dat er naar alle waarschijnlijkheid in de nabije toekomst nog andere Aziatische talen zullen worden toegevoegd.

    Naast geschreven vertalingen werkt DeepL ook aan de ontwikkeling van een tool voor het vertalen van gesproken taal. Hoewel er nog geen concrete lanceringsdatum bekend is gemaakt, onderstreepte Kutylowski het belang van deze ontwikkeling in DeepL’s Aziatische expansiestrategie.

    DeepL heeft haar netwerk van verschillende Europese kantoren de afgelopen jaren strakker weven, met een uitbreiding naar de VS en een installatie in Tokyo, Japan, van waaruit het ook haar Aziatische marktactiviteiten zal coördineren. Het lijkt echter dat DeepL voorlopig geen plannen heeft om kantoren in Hong Kong of Taiwan te vestigen.

    Onlangs lanceerde DeepL de nieuwste versie van het onderliggende grote taalmodel (LLM), waarmee het naar eigen zeggen de concurrentie — zoals Google Translate, ChatGPT-4 en Microsoft’s vertaaldiensten— achter zich laat, met name in de nauwkeurigheid van vertalingen vanuit Japans, Duits en vereenvoudigd Chinees naar het Engels.

    Een belangrijk kenmerk van de ondersteuning voor traditioneel Chinees is dat het momenteel uitsluitend wordt toegepast op Mandarijn, hoewel traditioneel Chinees zowel voor Mandarijn als voor Kantonees kan worden gebruikt. Op dit moment biedt DeepL gebruikers niet de optie om te specificeren of vertalingen naar traditioneel Chinees voor Mandarijn of Kantonees zijn. Dit beperkt voorlopig de capaciteit om nuances tussen deze twee varianten in de vertalingen te onderscheiden.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...