Spring naar bijdragen

  • TorrentGalaxy en problemen

     Delen



    Vandaag ondervindt de populaire torrentwebsite TorrentGalaxy opnieuw problemen. De bezoekers worden niet langer geconfronteerd met cryptische boodschappen, maar de herhaalde uitval is op zijn zachtst gezegd opvallend. Het gerucht gaat dat TorrentGalaxy van eigenaar is gewisseld, wat wellicht een deel van de recente problemen kan verklaren. Dit is weer een nieuw hoofdstuk in de bijzondere geschiedenis van de site, die zijn oorsprong vond in de chatbox van 1337x na de sluiting van ExtraTorrent.

    TorrentGalaxy heeft de afgelopen maanden heel wat uitdagingen gekend. In juni vreesden veel gebruikers dat de site zijn laatste adem had uitgeblazen, toen er alleen een cryptische boodschap verscheen met de tekst “4ever?” Dit leidde tot grote verbazing, zelfs bij het personeel van de site, dat niet goed wist wat er aan de hand was. Uiteindelijk keerde de site terug, alsof er niets was gebeurd, en hervatte haar activiteiten. De reden achter deze tijdelijke sluiting bleef onduidelijk en de meeste mensen vergaten het, totdat de site in september opnieuw offline ging met een andere cryptische boodschap.

    Met de geruchtenmolen die op volle toeren draaide, begonnen beweringen van ‘moderators’ over de ondergang van de site te circuleren. Deze bleken ongegrond, want na enkele dagen maakte de site opnieuw haar comeback. Intussen begonnen gebruikers af en toe technische problemen op te merken, waaronder de downtime van vandaag. Bezoekers van de site krijgen momenteel de volgende boodschap te zien: “De site is tijdelijk niet beschikbaar wegens automatische onderhoudswerkzaamheden of omdat iemand een mok koffie heeft gemorst op de verkeerde plek.”

    Deze terugkerende problemen zijn ongebruikelijk voor TorrentGalaxy, dat in voorgaande jaren nooit lange periodes van uitval had gekend. Dus, wat is er aan de hand?
    Na gesprekken met verschillende bronnen kunnen we nu wat bredere context bieden. Blijkbaar is de site recent van eigenaar veranderd. Het eerste ‘onderhoud’ was vermoedelijk onderdeel van deze overdracht en kan ook een rol spelen bij andere recente problemen. TorrentFreak sprak met een van de oorspronkelijke oprichters van TorrentGalaxy, die de verandering van eigendom bevestigde. We hebben geprobeerd contact op te nemen met de nieuwe operators om hun kant van het verhaal te horen, maar tot nu toe hebben ze niet gereageerd.

    Overnames van piratensites zijn niet ongewoon, maar gezien de gemeenschapsgestuurde geschiedenis van TorrentGalaxy is dit een opmerkelijke gebeurtenis. Het is echter vrijwel onmogelijk om meer details over de overname te achterhalen. De co-founder die we spraken, beweert niet betrokken te zijn geweest bij de verkoop van de site, en de persoon die verantwoordelijk was voor de verkoop is niet bereikbaar.

    Hoewel we niet weten waar de site naartoe gaat onder zijn nieuwe eigenaren, gaf de co-founder ons wat meer achtergrondinformatie over hoe TorrentGalaxy is ontstaan. Dat verhaal is op zichzelf al de moeite waard om te delen. De co-founder prefereert anonimiteit, dus hier verwijzen we naar hen met de fictieve bijnaam “Genesis”. Voor de duidelijkheid: wat volgt is het verhaal van één persoon en dient als zodanig te worden geïnterpreteerd.

    Het oorsprongsverhaal voert ons terug naar eind 2017, toen ExtraTorrent net zijn deuren had gesloten. Op dat moment kwam Genesis op het idee om een nieuwe torrentwebsite te starten. Een ontwikkelaar werd benaderd om het vanaf nul te coderen, maar het eindresultaat voldeed niet aan de verwachtingen, waardoor dat eerste project strandde.

    Tijdens deze periode bleven veel voormalige ExtraTorrent-leden met elkaar verbonden, vaak gebruikmakend van de chatbox van een andere populaire torrentwebsite, 1337x. Toen Genesis zijn plannen voor een nieuwe torrentsite daar deelde, bood “Cameron” (ook een pseudoniem), eveneens een voormalig ExtraTorrent-gebruiker, zijn hulp aan.

    Beide oprichters brachten iets essentieels in. Cameron had veel programmeerervaring en zorgde voor alle technische aspecten. Ondertussen hielp Genesis met de financiën totdat de site zichzelf kon bedruipen via advertenties. Binnen enkele maanden evolueerde een idee dat in een chatbox was geboren tot TorrentGalaxy, dat snel een bloeiende gemeenschap opbouwde. In slechts enkele jaren groeide ‘TGx’ uit tot een van de grootste torrentwebsites, met miljoenen bezoekers per maand.

    Het was al publiekelijk bekend dat voormalige leden van ExtraTorrent de site hadden opgericht, maar deze achtergrondinformatie voegt extra kleur toe. Wat begon als een eenvoudig gesprek in een chatbox, leidde tot een transformatie die het waard is om de status van ‘beruchte piratensite’ te krijgen, met de bijbehorende juridische druk die daar vaak mee gepaard gaat.

    De reden voor de verkoop van de site blijft onbekend. We begrijpen dat Genesis en Cameron niet langer contact hebben. Misschien willen ze het verleden achter zich laten, ongeacht de toekomst van TorrentGalaxy.

    Terwijl de site momenteel worstelt met downtime en technische problemen, is het belangrijk om te onthouden dat elke grote onderneming, of het nu een torrentwebsite is of een andere onderneming, zijn uitdagingen kent. De reis van TorrentGalaxy is een inspirerend voorbeeld van hoe iets dat ooit als een bescheiden idee begon, een enorme impact kan hebben op de gemeenschap en de wereld van online delen.

    Laten we de hoop koesteren dat TorrentGalaxy weer opbloeit en zijn rol als een belangrijke speler in de torrentgemeenschap kan hernemen. De geschiedenis leert ons dat zelfs na moeilijke tijden, veerkracht en creativiteit de weg kunnen vrijmaken voor nieuwe kansen en successen.



    Eater
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Laten idd hoop houden.. 

    Een voorbeeld is Demonoid.. Die heeft ook vaak downtimes gehad die soms wel meer als een week duurde. 

    Na ruim 7 jaar je honk kwijt raken gaat niet in je koude kleren zitten. 

    En het verhaal klopt niet helemaal.. 

    Ja de basis ligt bij ex ET leden maar werd voor de opstart aangevuld met ex KAT en Ex WWT staff leden. 

    En de gesprekken vonden niet plaats in een publieke chat ruimte.. 

    Maar de tijd zal ons leren of TGx nog terug komt.  Want zolang er "onderhoud" staat is er nog hoop op een terugkeer. 

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

  • Nieuwe handleiding

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Eater

    Geplaatst

    De gloednieuwe Chrome-extensie Hiya Deepfake Voice Detector is als een digitale detective die je helpt te ontmaskeren of een stem echt is of door AI is vervaardigd, met een verbazingwekkende nauwkeurigheid van maar liefst 99 procent. Deze slimme tool, gratis te verkrijgen in de Chrome Web Store, is ontwikkeld door antifraudespecialist Hiya en belooft je een waardevolle bondgenoot te zijn in de strijd tegen de dreiging van manipulatieve deepfakes die tegenwoordig overal opduiken. Wat maakt Hiya zo bijzonder? Welnu, naast het feit dat het AI-gegenereerde stemmen kan onderscheiden van authentieke stemmen, kent deze extensie ook een authenticiteitsscore toe aan audio- en videostreams. Je zou kunnen zeggen dat het de stem van de waarheid is in een wereld vol digitale illusies. De claim van Hiya om een nauwkeurigheid van meer dan 99 procent te behalen, is absoluut indrukwekkend. Maar dat is nog niet alles! Deze slimme extensie is niet alleen getraind op bekende AI-stemmen, maar is ook in staat om nieuwe deepfaketechnieken en -modellen te detecteren zodra ze op de markt komen. In een recente test ontdekte de extensie zelfs een vermoedelijke AI-narratie in een YouTube-video over blueslegende Howlin’ Wolf, waarbij de authenticiteitsscore een schamele 1 op 100 bedroeg. Je kunt je voorstellen dat de originele verteller zich omdraaide in zijn graf! Kush Parikh, de directeur van Hiya, legt de vinger op de zere plek door te stellen dat sociale mediaplatformen hun gebruikers eigenlijk zouden moeten waarschuwen als de content die ze consumeren waarschijnlijk door AI is gegenereerd of gemanipuleerd. “Momenteel zijn gebruikers zelf verantwoordelijk voor het kritisch benaderen van AI-content en het gebruik van handige tools zoals onze Deepfake Voice Detector,” aldus Parikh in een persverklaring. “Dat is een grote verantwoordelijkheid, en we zijn blij dat we hen nu een manier bieden om de controle terug te krijgen.” De extensie is razendsnel en kan binnen enkele seconden een stem analyseren. Om de serveroverbelasting te voorkomen, werkt Hiya met een creditsysteem. Elke gebruiker krijgt dagelijks 20 credits, wat hopelijk genoeg is om door de eindeloze stroom aan AI-gegenereerde content te navigeren, vooral met de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen in het vooruitzicht. Dus, als je het zat bent om voortdurend te twijfelen of je nu naar de echte deal luistert of naar een sluwe imitatie, dan is de Hiya Deepfake Voice Detector precies wat je nodig hebt. Met deze tool in je digitale gereedschapskist kun je voortaan met een gerust hart de wereld van audio en video verkennen, wetende dat je niet in de valstrik van een geslepen deepfake zult trappen!
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...