Spring naar bijdragen

  • Tidal muziek stream verdwijnt van Samsung-televisies

     Delen


    Met de recente aankondiging van Tidal zullen gebruikers met een Samsung-televisie vanaf 8 juli geen toegang meer hebben tot de Tidal-app, aangezien deze voor het Tizen-besturingssysteem komt te vervallen. Deze maatregel onderstreept een belangrijk ogenblik voor Tidal-gebruikers, zeker voor hen die gewend zijn rechtstreeks muziek te streamen via hun Samsung Smart TV.

    Voor degenen die deze functionaliteit niet willen missen, is er echter nog geen reden tot paniek. Tidal verzekert namelijk dat het streamen van muziek nog steeds mogelijk blijft met behulp van een smartphone. Door gebruik te maken van AirPlay en Bluetooth ('Tap Sound'), kunnen Samsung TV-gebruikers nog steeds genieten van hun favoriete Tidal-playlists, al is het dan zonder de app rechtstreeks op hun televisie.

    Het is de moeite waard op te merken dat Tidal niet volledig verdwijnt van het smart TV-platform; de app blijft beschikbaar op andere systemen zoals Apple TV, Android TV en Google TV. Dit geeft ruimte voor enkele alternatieven voor Samsung TV-eigenaars. De voortdurende aanwezigheid op deze platformen bevestigt Tidal's inzet voor de verspreiding van hun dienst, al is de toekomst van deze apps steeds minder voorspelbaar gezien de neiging om de app-ondersteuning op smart-TV's te verminderen, zoals eerder tenderingen bij Roku en Amazon's Fire TV hebben laten zien.

    Gebruikers die toch de voorkeur geven aan een native app-ervaring op hun Samsung-TV voor het streamen van Tidal-muziek, kunnen een Chromecast met Google TV aanschaffen als een economisch haalbare oplossing. Deze zijn verkrijgbaar voor onder de 40 euro, en bieden een vaardige manier om apps zoals Tidal op iedere televisie te krijgen. Voor gebruikers met een 4K-TV is de Chromecast met Google TV 4K een alternatief, ondanks de hogere prijs van normaal gesproken 69,99 euro. Het biedt een hogere beeldkwaliteit voor wie de beste kijk- en luisterervaring van Tidal wil ervaren.

    De beslissing van Tidal wekt enige teleurstelling bij Samsung TV-eigenaars, maar opent tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden om hun muziekstreaming aan te passen en te optimaliseren via andere apparaten en connectiviteitsopties. Met een beetje aanpassingsvermogen kunnen muziekliefhebbers blijven genieten van hun favoriete nummers en playlists op hun Samsung TV's, zij het via andere methoden dan de directe app-toegang die binnenkort verdwijnt.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...