Spring naar bijdragen

  • Technologie Giganten waarschuwen de Amerikaanse Overheid tegen verliesgevende auteursrechtwetten

     Delen


    De CCIA, die wereldwijde technologie bedrijven vertegenwoordigt, waaronder Cloudflare, Google en Facebook, waarschuwt de Amerikaanse overheid tegen "zware" auteursrechtwetten die andere landen implementeren. Deze wetten leiden tot een verhoogde aansprakelijkheid voor Amerikaanse bedrijven en creëren een steeds vijandiger omgeving waarin zij kunnen opereren.

    Om de altijd aanwezige dreiging van internet piraterij tegen te gaan, versterken landen over de hele wereld hun auteursrechtwetten. Deze nieuwe regels zijn bedoeld om copyright-houders te helpen, vaak door nieuwe verplichtingen en beperkingen te creëren voor internet service providers die toegang verstrekken tot- of hosten van- inbreuk makend materiaal.

    Veel bedrijven in Silicon Valley zijn niet blij met deze ontwikkelingen. Deze week stuurde de Computer & Communications Industry Association (CCIA), die Amazon, Cloudflare, Facebook en Google als leden bevat, een duidelijke waarschuwing naar de Amerikaanse regering. De inzending, ingediend bij de US Trade Representative ( USTR ) als aanvulling op het Special 301-rapport 2019, belicht een aantal "belastende" auteursrechtwetten en -voorschriften.

    De CCIA schrijft dat buitenlandse landen in toenemende mate vatbaar zijn voor het opleggen van lastige regelgeving inzake intellectueel eigendom, gericht op Amerikaanse internetbedrijven. Deze landen volgen wetgeving die nadelige gevolgen heeft voor Amerikaanse internetplatforms en online- clouddiensten. De technologie bedrijven ondersteunen een sterk systeem van intellectuele eigendom, maar merken op dat dit de behoeften van alle deelnemers moet weerspiegelen, inclusief die in de distributie ketens.

    Dit is niet wat CCIA op dit moment ervaart. De Europese Unie en afzonderlijke landen, waaronder Australië, Griekenland, Italië en Oekraïne, creëren nieuwe regels die de activiteiten van Amerikaanse bedrijven in het buitenland schaden. Met name als het gaat om aansprakelijkheid voor inbreuk op het auteursrecht.

    De CCIA schrijft dat Amerikaanse bedrijven die als online intermediair optreden, worden geconfronteerd met een steeds vijandiger wordende omgeving op verschillende internationale markten. Dit bemoeilijkt Amerikaanse internetbedrijven om hun diensten in het buitenland uit te breiden. Deze ongunstige omstandigheden manifesteren zich door gerechtelijke uitspraken en nieuwe auteursrechtelijke voorschriften, die afwijken van wereldwijde normen inzake intermediaire verantwoordelijkheid.

    In sommige gevallen is het heel duidelijk dat deze nieuwe regels zijn opgesteld om specifiek Amerikaanse bedrijven te slachtofferen. De technologie bedrijven noemen de opinie van de EU-auteursrecht rapporteur Axel Voss eerder deze week, waar hij artikel 13 beschouwde als een verdediging tegen grote Amerikaanse platforms. CCIA maakt hier bezwaar tegen en stelt dat artikel 13 de vaste rechtspositie verstoort, internetplatforms direct aansprakelijk stelt voor de acties van internet gebruikers en onwerkbare filtermandaten vereist, evenals geautomatiseerde Notice-And-Stay-Down procedures.

    De CCIA waarschuwt dat indien aangenomen, de richtlijn deze langdurige aansprakelijkheid bescherming drastisch zou verzwakken en veel moderne dienstverleners uitsluiten van haar bescherming. Artikel 13 is slechts één van een groeiend aantal bedreigingen voor de regelgeving waarvan de CCIA meent dat het schadelijk is voor haar leden. Het waarschuwt ook tegen een nieuwe Australische wet, die het mogelijk maakt om zoekmachines te verplichten om sites te blokkeren die vermoedelijk piraterij faciliteren. Dit kan leiden tot over blokkering, waarschuwt de groep.

    In Oekraïne legt een herzien artikel van de lokale auteursrechtwet 24 en 48 uurs straftijden op voor internetdiensten. Als ze gerapporteerde auteursrecht inbreuken niet binnen die periode verwijderen, kunnen ze aansprakelijk worden gesteld. Dit kan met name problematisch zijn voor kleine diensten met beperkte middelen. De CCIA schrijft dat deze deadline haalbaar kan zijn voor sommige grotere platforms die hele afdelingen kunnen laten werken aan takedown naleving, maar de markttoegang voor kleinere bedrijven en startups effectief zal ontkennen, en is niet consistent met de 'snelle' standaard onder de Amerikaanse auteursrechtwetgeving. 

    Over het algemeen wijst de USTR op tekortkomingen in de bescherming van buitenlandse auteursrechten in hun jaarlijkse lijst, maar de technologie bedrijven dringen er bij de Amerikaanse regering op aan de keerzijde van de medaille niet te negeren.

    CCIA concludeert dat de USTR de bezorgdheid van Amerikaanse internetdiensten moet erkennen die niet alleen over intellectueel eigendom beschikken en de bescherming waarderen, maar ook vertrouwen op voorzieningen die innovatie mogelijk maken en die het digitale tijdperk weerspiegelen," concludeert CCIA.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Citaat

    De Europese Unie en afzonderlijke landen, waaronder Australië, Griekenland, Italië en Oekraïne

    En ik die dacht dat Griekenland en Italië tot de Europese Uni behoorden. Enerzijds moet ik zeggen dat de grote Tech. Giganten, en dan vooral die van het internet, maar eens moeten voelen dat er ook met andere landen moet rekening gehouden worden en hoe het voelt om zich naar regels te moeten buigen die in een wet tekst gegoten gaat worden i.p.v. dat wij ons moeten buigen naar hun regels ( die veelal nog al eens onze privacy schenden ). Anderzijds zal het er niet gemakkelijker op worden voor mensen die een website hebben of die maken bv voor een dancing. indien die afbeeldingen ( moeten ze reeds als zien dat ze in regel zijn met de AVG) willen plaatsen moeten ze reeds rekening houden of dat iedereen toestemming heeft gegeven die op de foto staat en het zal al zwaar worden indien ze een video of een stream (waar muziek te horen is) van hun eigen zaak op de site zouden willen plaatsen.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    12 uur geleden zei Trizomu:

    En ik die dacht dat Griekenland en Italië tot de Europese Uni behoorden.

    De Europese Unie is nog steeds bezig met het herzien van de nieuwe Auteursrecht wetgeving, maar afzonderlijke landen hanteren eigen wetgeving of andere wetgeving dan die waar de EU nog mee bezig is. Onlangs waren er ook nog acties van Oekraïne in het nieuws die zelfs de Politie inzet tegen Piraterij, wat al helemaal afwijkt van de standaard auteursrechten handhaving.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  8 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...