Spring naar bijdragen

  • Proton neemt notitie-app Standard Notes over

     Delen


    Het Zwitserse technologiebedrijf Proton, bekend om zijn sterke nadruk op privacy en beveiliging, heeft onlangs aangekondigd dat het de notitie-app Standard Notes heeft overgenomen en nu deel uitmaakt van haar groeiende suite van privacy-gecentreerde toepassingen. Proton, dat reeds een gerenommeerde reputatie heeft dankzij diensten als ProtonMail en ProtonVPN, richt zich voortdurend op het aanbieden van tools die de gebruikersprivacy vooropstellen. De overname van Standard Notes bevestigt deze missie eens te meer.

    De synergie tussen Proton en Standard Notes lijkt bijna voorbestemd, gezien beide bedrijven privacy en beveiliging als kernwaarden beschouwen. Beide maken ze gebruik van eind-tot-eindversleuteling (E2EE) om de gegevens van hun gebruikers te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, inclusief toegang door het bedrijf zelf. Deze gedeelde filosofie, samen met een toewijding aan opensourcetechnologieën, suggereert dat deze alliantie niet alleen logisch is maar ook een sterke toegevoegde waarde biedt voor de gebruikers.

    **De Toegevoegde Waarde van Standard Notes**

    Standard Notes onderscheidt zich als een notitie-app die privacy op de eerste plaats zet. Dankzij de robuuste versleuteling kunnen gebruikers vertrouwelijk notities maken zonder zich zorgen te maken over ongewenste pottenkijkers. Deze versleutelingsaanpak past naadloos bij de andere producten van Proton, waaronder ProtonMail en Proton Drive, en versterkt het ecosysteem van Proton als een bastion van digitale privacy.

    Ondanks de integratie binnen het Proton-ecosysteem, zal Standard Notes als een zelfstandig product blijven functioneren. Toch zullen er samenwerkingsverbanden met andere Proton-applicaties ontstaan, waarschijnlijk waaronder opslagmogelijkheden binnen de Proton-cloud en integratie met ProtonMail voor het direct delen van notities.

    **Toegankelijkheid en Kosten**

    Net als de andere diensten binnen het Proton-ecosysteem, blijft Standard Notes gratis beschikbaar voor gebruikers. Toch bestaat de optie tot het verkrijgen van een abonnement dat toegang biedt tot geavanceerdere functionaliteiten, een model dat consistent is met Proton's andere diensten. Proton verzekert dat er geen prijswijzigingen op handen zijn en dat bestaande abonnees hun diensten zonder onderbreking kunnen voortzetten.

    De acquisitie van Standard Notes markeert de tweede grote overname door Proton sinds de oprichting in 2014, volgend op de aankoop van het softwarebedrijf SimpleLogin in 2022. Deze eerdere aankoop leidde tot de creatie van Proton Pass, een omvattende wachtwoordmanager, die de toewijding van Proton aan gebruikersprivacy en -beveiliging door middel van praktische hulpmiddelen verder onderlijnt.

    Het partnerschap tussen Proton en Standard Notes belooft niet alleen de positie van Proton in de markt voor privacygerichte technologie te versterken, maar biedt ook gebruikers van Standard Notes de geruststelling dat de toekomst van de app solide is, ondersteund door een toegewijd en gelijkgestemd bedrijf.



    Drifter
    • Bedankt 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...