Spring naar bijdragen

  • OpenAI lanceert voor Apple-gebruikers een specifieke ChatGPT-app voor macOS

     Delen


    OpenAI heeft een spannende ontwikkeling aangekondigd voor Apple-gebruikers met de lancering van een specifieke ChatGPT-app voor macOS. Deze onthulling betekent dat Apple-enthousiastelingen nu vanuit het gemak van een toegewijde app direct kunnen profiteren van de krachtige functies en mogelijkheden aangeboden door de verschillende geavance taalmodellen (LLM's) van OpenAI, zoals GPT-3.5 en de nieuwere GPT-4. Deze stap vereenvoudigt de toegankelijkheid van ChatGPT voor Mac-gebruikers, die voorheen aangewezen waren op webbrowsers om te interageren met deze geavanceerde AI-assistent.

    De app, die voorheen slechts beschikbaar was voor een beperkt publiek door middel van het betaalde ChatGPT Plus-abonnement, opent nieuwe perspectieven voor gebruikers. Zij kunnen middels de app met gemak communiceren met ChatGPT, het stelt originele pins of commando’s voor procesgerichte taken in en verkent geavanceerde interacties, dit allemaal zonder de noodzaak van een webbrowser. Gebruikerservaringen worden aanzienlijk verbeterd door middel van snelkoppelingen, waarmee gebruikers vlotjes sessies kunnen beginnen.

    ChatGPT-macOS.png

    Daarnaast biedt de applicatie keuze uit OpenAI’s breed scala van LLM’s, maar ook van gespecialiseerde modellen zoals DALL-E voor beeldgeneratie. Nietwelstaande de toegevoegde waarde van deze app, ontbreekt momenteel nog de ondersteuning voor de officiële OpenAI API en is de veelbesproken geavanceerde voice mode, enerzijds waarmee de gebruiker door het louter gebruiken van spraak met ChatGPT kan hoevenwerken, nog in ontwikkeleing. OpenAI heeft duidelijk gemaakt dat men nog de benodigde tijd neemt om deze innovatieve functie foutloos aan de gebruiker te kunnen aanbieden.

    Deze significante update staat aanvankelijk los van de eerder vermelde diepgaandere integratie in samenwerking met Apple. Dit inbegrepen, onder andere, is de samenvoeging van ChatGPT’s technologie met Siri, bedoeld voor een nog fluoriserende en bedreven beantwoording van complicatere vraagstukken, alsook de verdere inbedding in Apple’s eigen systemen zoals iOS, iPadOS en macOS.

    Voor geïnteresseerde gebruikers, de ChatGPT-app voor macOS is nu direct te verkrijgen via de OpenAI website, in afwachting van een toekomstige verschijning in de Mac App Store. Om de app te kunnen draaien, is echter een Mac vereist met op z’n minst macOS Sonoma of een recenter besturingssysteem en moet deze voorzien zijn van een M1-processor van Apple. OpenAI signaleert verder dat een corresponderende applicatie voor Windows-gebruikers gepland staat om later in het jaar beschikbaar gesteld te worden, waarbij een vergelijkbare, innovatieve toegankelijkheid voor een nog breder publiek mogelijk wordt gemaakt.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  7 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...