Spring naar bijdragen

  • OpenAI introduceert AI-zoekmachine SearchGPT

     Delen


    OpenAI introduceert een innovatieve zoekmachine onder eigen naam, genaamd SearchGPT. Deze doorbreekt de conventies van traditionele zoektechnologie door gebruikers een unieke benadering van informatiezoektochten te bieden. In tegenstelling tot gevestigde zoekmachines, die een lijst met links naar relevante websites weergeven, levert SearchGPT directe antwoorden, gegenereerd door AI, op de gestelde vragen. Een onderscheidend kenmerk van deze aanpak is dat de bronnen voor de gegeven antwoorden niet in een lijst worden aangeboden, maar direct na het antwoord beschikbaar zijn, waardoor transparantie en vertrouwen in de verstrekte informatie worden gecreëerd.

    searchgpt-1460x960.png

    Het project lijkt niet bedoeld om direct met bestaande zoekmachines te concurreren; OpenAI beschrijft SearchGPT als een tijdelijk experiment in plaats van een definitieve marktintroductie. Het ultieme doel is het verzamelen van gebruikersfeedback om de AI-chatbottechnologie, zoals ChatGPT, te verfijnen en te verbeteren. Dit nieuwe product behoudt de chatgebaseerde interactie van eerdere tools, waardoor gebruikers vervolgvragen kunnen stellen die voortbouwen op eerdere interacties, met een intelligent begrip van context door de AI.

    Een wachtlijst is beschikbaar gesteld door OpenAI voor degenen die vroege toegang tot SearchGPT willen verkrijgen. Dit geeft aan dat de organisatie actief op zoek is naar feedback van gebruikers om de functionaliteit en bruikbaarheid van hun AI-zoektechnologie te verbeteren.

    Volgens Sam Altman, CEO van OpenAI, zijn de verbeteringen bedoeld om de chatbot "real-time en maximaal nuttig" te maken, met het argument dat de huidige online zoekervaring verouderd is. OpenAI streeft ernaar het online zoeken te revolutioneren, in een tijd waarin ook traditionele zoekmachines, zoals Microsoft's Bing en Google, beginnen te experimenteren met AI-gedreven features om hun diensten te verbeteren.

    De concurrentie bij de ontwikkeling van AI voor zoekmachines is merkbaar. Microsoft heeft, kort voordat OpenAI de lancering van SearchGPT aankondigde, de introductie van AI in Bing Generative Search bekendgemaakt, wat de nauwe samenwerking tussen Microsoft en OpenAI onderstreept. Ook heeft Google AI Overviews gelanceerd, hoewel alle partijen erkennen dat er nog uitdagingen bestaan om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van AI-gedreven zoekresultaten te garanderen. Deze ontwikkelingen wijzen op een groeiende trend van AI-integratie in zoektechnologieën, mogelijk leidend tot een nieuw tijdperk van hoe we online informatie zoeken en vinden.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  4 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...