Spring naar bijdragen

  • One UI verschijnt vanaf 2025 ook op Samsung TV

     Delen


    Samsung heeft aangekondigd dat One UI vanaf 2025 beschikbaar zal zijn op verschillende productcategorieën, waaronder televisies. De huidige Tizen OS, waarop de televisies van Samsung draaien, zal worden vervangen door One UI, die in 2018 werd geïntroduceerd als opvolger van de TouchWiz-interface. Met dit initiatief wil Samsung een uniforme gebruikerservaring creëren over al zijn apparaten heen, na zes jaar waarin One UI voornamelijk voor smartphones en smartwatches werd gebruikt.

    Samsung's uitbreiding van One UI naar huishoudelijke apparaten en televisies betekent dat gebruikers kunnen rekenen op een meer samenhangende interface. Echter, het is nog onduidelijk wat deze integratie precies inhoudt. De vraag rijst of de One UI-schil van Android zal worden toegepast op andere apparaten of dat het voornamelijk om een naamsverandering gaat. Gezien het feit dat Samsung al geruime tijd Tizen OS voor zijn televisies gebruikt, is het onwaarschijnlijk dat er een onmiddellijke overstap naar Android TV wordt gemaakt. Desondanks kan er sprake zijn van een nieuw ontwerp dat meer consistentie biedt tussen de verschillende systemen.

    Daarnaast heeft Samsung beloofd dat de softwareondersteuning voor deze apparaten langer zal duren, met een termijn van maximaal zeven jaar, vergelijkbaar met de ondersteuning voor zijn Galaxy-smartphones. Dit is een belangrijke ontwikkeling, vooral voor beveiligingsupdates en nieuwe functionaliteiten. Momenteel is het nog speculatief welke specifieke apparaten onder deze nieuwe regeling zullen vallen. Recent heeft Samsung ook bevestigd dat zijn AI-televisies gedurende zeven jaar updates zullen ontvangen.

    In een ander nieuwsbericht is er vertraging in de release van de One UI 7-update. Waar deze update normaal gesproken in het najaar van elk jaar wordt uitgerold, wordt nu verwacht dat deze pas in het voorjaar van 2025 beschikbaar zal zijn. De Galaxy S25-serie zal als eerste de nieuwe One UI 7-update ontvangen, gevolgd door andere toestellen.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...