Spring naar bijdragen

  • Nintendo Stopt met Reparaties voor de Wii U na 12 Jaar

     Delen


    In 2012 introduceerde Nintendo de Wii U, een console die werd gepresenteerd als opvolger van de populaire Wii en een duidelijke voorloper was van de Nintendo Switch, mede dankzij de innovatieve gamepad met een ingebouwd scherm. Helaas wist de Wii U nooit de populariteit van zijn voorganger of opvolger te evenaren.

    In totaal werden er wereldwijd 13,56 miljoen Wii U-consoles verkocht, een teleurstellend resultaat in vergelijking met de 101 miljoen verkochte exemplaren van de Wii. De Nintendo Switch, die sinds 2017 op de markt is, doet het aanzienlijk beter en heeft al meer dan 141,3 miljoen eenheden verkocht.

    Nu, twaalf jaar na de oorspronkelijke lancering, heeft Nintendo aangekondigd dat het stopt met het aanbieden van reparaties voor de Wii U. Het bedrijf werkt momenteel de bestaande voorraad onderdelen weg, maar zal geen nieuwe onderdelen meer bestellen. Dit markeert het einde van de ondersteuning voor de console.

    #### Einde van de Online Diensten

    Eerder dit jaar heeft Nintendo al de online diensten voor de Wii U, samen met die van de Nintendo 3DS, stopgezet. Dit betekent dat online gamen niet langer mogelijk is. Gelukkig blijven offline spellen zoals **Super Smash Bros. for Wii U**, **Mario Kart 8**, en **Super Mario 3D World** speelbaar, al moet je nu tegenstanders in je eigen omgeving zoeken in plaats van online.

    #### Tips voor Wii U-eigenaren

    Als je nog een Wii U thuis hebt en deze regelmatig gebruikt met vrienden of kinderen, is het raadzaam om voorzichtig te zijn met de gamepad met het ingebouwde scherm. Als deze beschadigd raakt omdat hij valt, kan je niet meer bij Nintendo terecht voor reparatie. Als je handig bent, kan je de console zelf proberen te repareren. Websites zoals iFixit bieden uitgebreide handleidingen voor doe-het-zelf reparaties, hoewel je zelf naar de benodigde onderdelen moet zoeken, aangezien deze niet meer rechtstreeks van Nintendo verkrijgbaar zijn.

    #### Overstappen naar de Nintendo Switch

    Mocht je overwegen om van de Wii U over te stappen naar de Nintendo Switch: Nintendo plant om in maart 2025 een opvolger uit te brengen voor de huidige console. De Nintendo Switch zal nog enige tijd ondersteuning blijven krijgen, dus een nieuwe aankoop blijft de moeite waard.

    Concluderend: hoewel Nintendo de stekker uit de Wii U trekt, blijven er nog mogelijkheden om van de console te genieten. Het is echter essentieel om voorzichtig te zijn met je apparatuur en vooruit te kijken naar toekomstige ontwikkelingen binnen de Nintendo familie.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...