Spring naar bijdragen

  • Nieuwe eigenaar van WeTransfer schrapt na overname 75 procent van de banen

     Delen


    Het onlangs aangekondigde plan van Bending Spoons, het Italiaanse techbedrijf dat WeTransfer eind juli overnam, heeft voor aanzienlijke onrust gezorgd. Deze onrust komt door het voornemen om een drastische inkrimping van het personeelsbestand door te voeren, waarbij 75% van de werknemers hun baan verliest. Dit komt neer op het schrappen van 260 van de 350 posities bij WeTransfer, een Nederlands bedrijf bekend om zijn dienstverlening in het delen van grote bestanden. De meeste van deze banen zijn gevestigd op het hoofdkantoor in Amsterdam, wat de lokale werkgelegenheid significant zal beïnvloeden.

    Luca Ferrari, CEO van Bending Spoons, heeft deze beslissing toegelicht als een strategie om WeTransfer "kleiner en meer gefocust" te maken. Deze vernauwing van de scope wordt gezien als essentieel voor het duurzaam succes van het bedrijf op de lange termijn. Ferrari verwerpt de suggestie dat de forse inkrimping een gevolg zou zijn van een mogelijk te hoge overnameprijs. Volgens hem reflecteert de overnamesom de eerdere prestaties van WeTransfer adequaat.

    WeTransfer's pad naar deze situatie is niet zonder obstakels geweest. Het bedrijf heeft de laatste jaren meerdere financiële uitdagingen gekend. Zo werd in 2022 de voorgenomen beursgang aan het Damrak afgeblazen en was er een tegenvallend financieel resultaat in datzelfde jaar. Met een omzet die stagneerde op 131 miljoen euro en een operationele winst die met 60% daalde tot 10,8 miljoen euro, vertoonde WeTransfer tekenen van financiële druk.

    Bending Spoons, bekend om het opkopen en herstructureren van technologiebedrijven, heeft vergelijkbare stappen ondernomen bij eerdere acquisities, zoals Issuu en Evernote. Hoewel de inkrimping bij deze ondernemingen niet zo omvangrijk was als bij WeTransfer, werd er bij beide bedrijven toch gesneden in het aantal arbeidsplaatsen.

    Wat betreft de toekomst van WeTransfer onder de vleugels van Bending Spoons, zet de nieuwe eigenaar in op de promotie van premiumabonnementen. Hiermee beoogt men de inkomstenstroom te diversifiëren en te versterken. Ferrari heeft nieuwe prijsmodellen, toepassingen en verdienmodellen in het vooruitzicht gesteld. Deze strategie wijst op een mogelijk aanzienlijke verschuiving in zowel het productaanbod als het bedrijfsmodel van WeTransfer.

    WeTransfer biedt gebruikers de mogelijkheid om grote bestanden eenvoudig te delen door ze tijdelijk op zijn servers op te slaan. Met een downloadlink kan men deze bestanden vervolgens snel en efficiënt delen. De dienst genereert inkomsten uit advertenties en de verkoop van premiumabonnementen, met een toekomstige focus op laatstgenoemde onder het beheer van Bending Spoons. Deze ingrijpende veranderingen markeren een nieuw hoofdstuk voor WeTransfer en zullen naar verwachting de koers van het bedrijf aanzienlijk wijzigen.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...