Spring naar bijdragen

  • NFL speler gebruikt iptv voor kijken NFL.

     Delen


    Seattle Seahawks cornerback Tariq Woolen, die naar verluidt meer dan $1 miljoen per jaar verdient, is betrapt op het kijken naar zijn eigen team via de beruchte piratenstreamingwebsite MethStreams. Dit opmerkelijke nieuws kwam aan het licht dankzij Woolen's Instagram-verhaal, waarin hij een afbeelding deelde met de URL van de site in volle glorie. Terwijl Woolen zelf schijnbaar niet erg onder de indruk was van de ophef, zullen de NFL-bonzen ongetwijfeld een andere mening hebben over deze piratenstreek.

    Het is niet de eerste keer dat de NFL zich bezighoudt met de strijd tegen piraterij. Vorig jaar vroeg de league de Amerikaanse Patent- en Merkenbureau om hulp bij het bestrijden van live-streaming piraterij. Samen met de NBA en UFC drong de voetbalcompetitie aan op effectievere DMCA-verwijderingsverzoeken. De NFL betoogde dat bij live sportstreams lange vertragingen deze verzoeken praktisch nutteloos maken, omdat de waarde van live sportinhoud nu eenmaal ligt in het real-time aspect.

    De sportbedrijven pleitten ervoor dat online diensten wettelijk verplicht moeten worden om inbreukmakende inhoud "onmiddellijk of bijna onmiddellijk" te verwijderen. Dit geldt ook voor sociale mediaplatforms, waar piratenstreams vaak openlijk worden aangeprezen. "Piraten hebben steeds meer verfijning getoond in de kwaliteit van hun livestreams en presenteren deze nu op een manier die het eindproduct vaak niet te onderscheiden maakt van de legitieme uitzending," aldus de NFL, NBA en UFC.

    “Om maximale kijkcijfers van de pirateninhoud te behalen, plaatsen ondernemende piraten ‘advertenties’ op grote sociale mediaplatforms die verkeer naar off-platform sites leiden, waar mensen illegaal kunnen kijken naar live sportevenementen zonder een cent te betalen.” De sportcompetities benadrukten dat wijdverspreide piraterij hun inkomsten schaadt, wat gevolgen heeft voor iedereen die betrokken is bij de sport, inclusief de bestbetaalde atleten. Maar dat betekent niet dat deze spelers unaniem tegen piraterij zijn.

    Zelfs enkele van de grootste sterren van de sport, waaronder LeBron James, hebben naar verluidt gebruikgemaakt van piratenstreaming sites. En dit weekend werd er een nieuwe naam aan de lijst toegevoegd, toen de geblesseerde cornerback van de Seattle Seahawks, Tariq Woolen, blijkbaar besloot om MethStreams te gebruiken om zijn eigen team te volgen.

    Dit werd onthuld in een Instagram-verhaal waar Woolen een afbeelding deelde met de URL van de streaming site. Het is niet elke dag dat we professionele spelers zien die publiekelijk afstemmen op piratenstreaming sites. Nadat het door ᴅᴏxx op X was opgemerkt, werd de afbeelding verder gedeeld door Tanner, waardoor het uiteindelijk de feed bereikte van de gerenommeerde NFL-nieuwsaggregator Dov Kleiman. "Seahawks CB Tariq Woolen keek via MethStreams naar de NFL-wedstrijden van vandaag. Hij verdient meer dan $1 miljoen per jaar," schreef Kleiman.

    De ophef bereikte uiteindelijk Woolen, die er niet bepaald mee zat. Of de NFL-bazen zijn nonchalante houding tegenover piraterij delen, is echter twijfelachtig. Ironisch genoeg, terwijl Woolen de wedstrijd keek, waren de anti-piraterijpartners van de NFL druk in de weer om piratenstreams offline te halen. Het in de gaten houden van Methstreams.com en andere piratenwebsites met links naar ongeoorloofde uitzendingen is dagelijkse kost.

    De wedstrijd van zondag tussen de Seattle Seahawks en de Atlanta Falcons was geen uitzondering, zoals de verwijderingsmelding laat zien. Ondanks deze inspanningen vonden sommige mensen toch hun weg naar piratenbronnen. Dus, terwijl Woolen zich misschien geen zorgen maakt over het kijken naar zijn team via een illegale stream, is het duidelijk dat de NFL en haar partners een ander verhaal vertellen.

    Het lijkt erop dat de strijd tegen piraterij een eindeloze wedstrijd is, waarin de piraten altijd een stap voor lijken te zijn. Maar wie weet, misschien komt er op een dag een oplossing die zowel de belangen van de sport als die van de fans in balans houdt. Tot die tijd kunnen we alleen maar hopen dat de spelers, zoals Woolen, misschien toch een beetje meer rekening houden met de gevolgen van hun kijkgedrag. Want uiteindelijk, wie wil er nu niet gewoon legaal genieten van een goede wedstrijd?



    Eater
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...