Spring naar bijdragen

  • Netflix overweegt momenteel de introductie van een gratis Netflix-abonnement.

     Delen


    In de nabije toekomst zou het kunnen dat je toegang krijgt tot Netflix zonder daarvoor in de buidel te hoeven tasten. Netflix, een van 's werelds toonaangevende streamingdiensten, speelt met het idee van een kosteloos abonnement. Dit initiatief komt op een moment dat de service de prijzen stelselmatig heeft verhoogd; het meest recente voorbeeld is een prijsstijging van 1 tot 2 euro in mei, waardoor het premiumabonnement is gestegen naar 20 euro per maand. Het standaardabonnement kost momenteel 15 euro en het basicabonnement gaat voor minder dan tien euro over de digitale toonbank. Volgens een rapport van Bloomberg zou Netflix in de nabije toekomst het goedkoopste plan kunnen aanbieden als een gratis dienst.

    Hoewel Netflix geen definitieve beslissing heeft genomen over de invoering van dit gratis abonnement, lijkt het erop dat de focus primair zal liggen op uitbreiding in Aziatische en Europese landen. Dit gratis aanbod gaat niet uitsluitend over het uitbreiden van de klantenbasis; het is voornamelijk een strategische zet van Netflix om de omvang van hun advertentiemarkt te vergroten. Hoewel Netflix reeds abonnementsvormen met ingebouwde reclame verkoopt, blijft de klantenbasis voor deze diensten beperkt, gedeeltelijk omdat het nog niet universeel beschikbaar is, met inbegrip van landen zoals België en Nederland.

    De positionering van het Netflix-reclameplatform blijkt minder aantrekkelijk voor adverteerders in vergelijking met andere platforms, zoals YouTube, dat jaarlijks ruim 10,3 miljard dollar genereert uit advertentieverkoop. Netflix daarentegen haalt nog geen half miljard dollar op uit zijn reclame-inkomsten. Een gratis 'Netflix Basic met Ads'-abonnement kan mogelijk een impuls geven aan deze reclame-inkomsten.

    Netflix heeft echter te maken met toeschouwers die de advertentiebeloftes van het bedrijf met skeptisch beschouwen. Het platform is meermaals niet in staat geweest het gegarandeerde aantal vertoningen te leveren, wat leidde tot terugbetalingen aan diverse adverteerders aan het eind van 2022.

    Het verlangen naar een gratis abonnement is tweeledig: enerzijds hoopt Netflix hiermee nieuwe klantensegmenten aan te boren die wellicht afkerig zijn van of niet in staat zijn de maandelijkse kosten van een standaard Netflix-abonnement op te hoesten, en anderzijds probeert het de netto-inkomsten uit reclamevoering aanzienlijk te verhogen. Door een gratis, met reclame ondersteunde dienstvorm te implementeren, verkent Netflix innovatieve manieren om zijn platform toegankelijker te maken en tegelijkertijd nieuwe geldstromen aan te boren.



    Drifter
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...