Spring naar bijdragen

  • Microsoft Teams werkt niet meer op verouderde Windows 11- en Windows 10-versies

     Delen


    Het negeren van updates voor besturingssystemen is een gangbare praktijk onder veel gebruikers die vrezen voor mogelijke stabiliteitsproblemen die updates met zich mee kunnen brengen. Voor degenen die Microsoft Teams gebruiken en al een tijdlang geen OS-updates hebben uitgevoerd, is er echter minder goed nieuws. Je zult waarschijnlijk frequent meldingen ontvangen die je aansporen om te upgraden naar de laatste ondersteunde versie van het besturingssysteem.

    Microsoft heeft recent een officiële aankondiging gedaan over de vereisten voor de Teams-app en de toekomstige ondersteuning ervan. Het doel van deze wijziging is om ervoor te zorgen dat alle gebruikers zich bij de ondersteunde versies van het besturingssysteem aansluiten, zodat Microsoft in staat blijft om nieuwe functies en betere ondersteuning te bieden. Voor gebruikers die nog steeds Windows 11 versie 21H2 draaien—een versie die inmiddels langere tijd niet meer wordt ondersteund—is het aan te raden om vóór 15 januari 2025 te upgraden naar versie 22H2. Dit geldt ook voor gebruikers van Windows 10 en 11 Long-Term Servicing Channel (LTSC), die eveneens moeten voldoen aan de vereisten en upgraden naar de meest recente beschikbare versie van hun besturingssysteem.

    Voor macOS-gebruikers geldt dat zij minstens macOS 13 of een nieuwere versie moeten hebben om te voldoen aan de ondersteuningscriteria. De ondersteuningseisen van Teams geven aan: "Wanneer een nieuwe versie van macOS wordt uitgebracht, blijven de nieuwste versie en de twee versies die daar direct vooraan zijn gepositioneerd ondersteund." In eerste instantie zullen gebruikers meldingen ontvangen die hen aansporen om een upgrade uit te voeren. Als je een verouderde versie van het besturingssysteem blijft gebruiken, bestaat de kans dat Teams niet meer functioneert totdat je een ondersteunde versie installeert. Het is belangrijk om te vermelden dat deze vereisten uitsluitend van toepassing zijn op de desktopversie van Teams en niet op de webversie.

    De nieuwe versie van Microsoft Teams belooft een aanzienlijke verbetering in prestaties, met een snelheidstoename van 50% in vergelijking met de oude versie. Het lichtgewicht ontwerp maakt het mogelijk om Teams op systemen met basis specificaties te draaien, en de gebruikersinterface is gemoderniseerd om aan hedendaagse standaarden te voldoen. Hoewel sommige gebruikers het idee van een verplichte "migratie" naar de nieuwe versie als ongewenst beschouwen, wordt deze aanpak nu steeds meer toegepast.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  7 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...