Spring naar bijdragen

  • Microsoft adviseert Windows 10-gebruikers: koop een nieuwe pc

     Delen


    Microsoft heeft gebruikers lange tijd aangemoedigd om soepel over te stappen van Windows 10 naar Windows 11. Nu de deadline nadert voor het einde van de ondersteuning voor Windows 10, wordt de overgang steeds lastiger: gebruikers die nog op Windows 10 zitten, wordt steeds vaker aangeraden om een nieuwe pc aan te schaffen.

    De systeemvereisten voor Windows 11 zijn voor veel gebruikers problematisch, vooral de eis van TPM 2.0, een beveiligingsfunctie die alleen beschikbaar is op nieuwere CPU's. Dit heeft geresulteerd in dat honderden miljoenen pc's niet meer kunnen worden bijgewerkt zodra de ondersteuning voor Windows 10 op 14 oktober 2025 eindigt.

    Ondanks de druk om over te stappen, verloopt de adoptie van Windows 11 langzamer dan verwacht. Dit is weinig verrassend gezien de strenge hardware-eisen. Microsoft heeft gebruikers echter sterk aangeraden om softwarematig te upgraden, met de gedachte dat de meeste organisaties hun pc's elke drie à vier jaar vernieuwen, waardoor het TPM-probleem minder zwaar zou wegen.

    Toch adviseert Microsoft nu om een volledig nieuwe pc aan te schaffen om de overstap naar Windows 11 te maken. Deze aanbeveling maakt deel uit van een bredere strategie richting gebruikers van Windows 10 die achterblijven. Zo is Microsoft onlangs gestopt met het aanbevelen van Windows 11 voor oudere systemen.

    De Microsoft supportpagina biedt een breed scala aan pc-opties, van de geavanceerde Microsoft Surface Studio 2+ tot de meer toegankelijke Samsung Galaxy Book LTE, dat slechts 8 GB RAM heeft.

    Microsoft combineert deze aanbodmogelijkheden echter met waarschuwingen voor de risico's van het blijven gebruiken van Windows 10. Zodra de ondersteuning voor een end-of-life versie van Windows eindigt, verliest deze alle technische ondersteuning, software-updates en, zeer belangrijk, beveiligingsfixes.

    Er zijn nog wel versies van Windows 10 die na 14 oktober 2025 veilig te gebruiken zijn, met een uitzondering voor LTSC (Long Term Servicing Channel)-licenties zoals Windows 10 Enterprise LTSC 2019. Voor deze versies stopt de updatevoorziening pas in 2029, maar het kan financieel gezien een onnodige belasting zijn om op deze manier bij Windows 10 te blijven voor niet-kritieke toepassingen.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  8 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...