Spring naar bijdragen

  • Googles Lumiere nieuwe beeldgenerator voor realistische AI-video’s

     Delen


    Google's Lumiere is een nieuwe experimentele beeldengenerator die de verbeelding tart door bijna levensechte beelden op verzoek te maken. Met Lumiere demonstreert Google de mogelijkheden van generatieve AI bij het creëren van bewegend beeld.

    Lumiere werkt net als andere AI-systemen op basis van tekstuele prompts. In een voorbeeldfilmpje tonen de onderzoekers de resultaten van verschillende prompts. Opdrachten als "een ridder die te paard door het platteland rijdt" of "astronaut die rondwandelt op Mars" leveren beelden op die aan de verwachtingen voldoen. In sommige gevallen is het zelfs moeilijk te bepalen of de beelden echt zijn. Vooral bij voedsel en landschappen presteert het AI-systeem goed. Bij beelden van levende wezens wordt echter duidelijk dat ze niet altijd echt zijn. Het systeem kan ook beweging toevoegen aan stilstaande beelden, waarbij dieren bijna levensecht lijken. Google laat ook zien hoe de tool beweging kan toevoegen aan portretten van het Melkmeisje en Isaac Newton. De tool is niet in alle gevallen even succesvol, maar het is belangrijk op te merken dat het nog steeds een experiment betreft.

    De gegenereerde video's hebben een maximale duur van vijf seconden. Hoewel je ze wellicht niet meteen op sociale media zoals TikTok kunt delen, kunnen ze wel worden gebruikt in chatgesprekken met vrienden en familie. De resolutie van de beelden is momenteel 1024 bij 1024 pixels, maar dit kan in de toekomst nog worden verbeterd.

    Naast het genereren van video biedt Lumiere ook de mogelijkheid om bepaalde delen van een afbeelding te animeren. Zo kan bijvoorbeeld een foto van een kampvuur geanimeerd worden, zodat het vuur beweegt. Daarnaast kan de tool assets creëren in een bepaalde stijl. Door referentieafbeeldingen aan het systeem te geven, kunnen stilstaande of bewegende beelden worden gegenereerd in dezelfde stijl. Ook is het mogelijk om bestaande beelden een andere stijl te geven.

    Hoewel Lumiere indrukwekkende en leuke mogelijkheden biedt, is Google zich ervan bewust dat misbruik kan voorkomen. Beelden van bekende mensen en oorlogszones zouden bijvoorbeeld kunnen worden gemanipuleerd om nepnieuws te verspreiden. De onderzoekers benadrukken dan ook dat een detectiesysteem dat dergelijke praktijken tegengaat cruciaal is. Het is belangrijk om de potentie van Lumiere te erkennen, maar ook waakzaam te blijven voor de mogelijke gevaren van misbruik.



    William
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  4 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...