Spring naar bijdragen

  • Google Play store blijft nog dicht

     Delen


    Google hoeft voorlopig geen nieuwe appwinkels toe te laten in zijn Play Store, zo heeft een rechter vandaag besloten. Dit uitstel, waar de techgigant om had verzocht, biedt Google de tijd die het nodig heeft om aanpassingen door te voeren. Echter, de rechter heeft bepaald dat Google moet stoppen met bepaalde afspraken die het heeft gemaakt met telefoonfabrikanten en providers.

    Om wat meer context te geven: Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire game Fortnite, heeft de rechtszaak aangespannen tegen Google. Epic Games is van mening dat de regels en vergoedingen die Google hanteert in de Play Store onterecht en beperkend zijn. Ze hebben betoogd dat deze voorwaarden niet alleen de concurrentie onder druk zetten, maar ook de toegang tot andere appwinkels voor ontwikkelaars belemmeren.

    Eerder deze maand kreeg Epic Games gelijk van de rechter, die Google opdroeg om ruimte te bieden voor concurrerende appwinkels in de Play Store gedurende de komende drie jaar. Bovendien mag Google vanaf 1 november geen ontwikkelaars meer betalen om hen ertoe te brengen uitsluitend gebruik te maken van de Play Store. Ook moet Google ontwikkelaars toestaan om gebruikers te informeren over alternatieve downloadmethoden voor apps, zonder dat zij de Play Store hoeven te gebruiken. Dit betekent dat Google zijn betalingssystemen niet langer kan verplichten voor ontwikkelaars.

    Het juridische proces kan echter nog een lange weg te gaan hebben. Google heeft uitstel aangevraagd omdat het beweert minimaal 90 dagen nodig te hebben om de nodige veranderingen door te voeren. Dit kan, volgens bronnen als The Verge, leiden tot jarenlange vertragingen, terwijl Google wacht op de uitkomst van het hoger beroep dat het heeft aangespannen. Er wordt zelfs verwacht dat de federale rechtbank die ook bij de zaak betrokken is, mogelijk nog verder uitstel zal verlenen.

    Google heeft in de Amerikaanse media positief gereageerd op de uitspraak. Het bedrijf benadrukt dat deze beslissing in het voordeel is van zowel gebruikers als ontwikkelaars, omdat het openstellen van de Play Store volgens hen de veiligheid zou kunnen ondermijnen. Tot nu toe heeft Epic Games nog niet gereageerd op deze ontwikkeling.

    Er is echter één cruciaal punt waar de rechter geen uitstel voor heeft verleend: de afspraken die Google heeft gemaakt met providers en telefoonfabrikanten. Deze afspraken waren bedoeld om, in ruil voor aanzienlijke bedragen, concurrerende appwinkels te weren van vooraf geïnstalleerde apps op smartphones. Google mag deze deals vanaf 1 november voor de komende drie jaar niet meer aangaan.

    Deze situatie roept vragen op over de toekomst van de digitale marktplaats en de rol van grote techbedrijven. De rechtszaak van Epic Games kan wel eens een keerpunt betekenen in de manier waarop appwinkels functioneren en hoe ontwikkelaars hun producten kunnen aanbieden. Het is een spannende tijd voor de techwereld, waar de belangen van ontwikkelaars, consumenten en bedrijven met elkaar in strijd zijn.

    We staan aan de vooravond van een mogelijke verandering in het digitale landschap. Hoe zal dit alles zich ontwikkelen? Alleen de tijd zal het leren. Wat we wel weten, is dat de strijd voor meer gelijkheid en transparantie in de technologie-sector nog lang niet voorbij is.



    Eater
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Eater

    Geplaatst

    Software-update: Usenet Explorer 7.4.1 Alex Birj heeft met trots versie 7.4.1 van Usenet Explorer gelanceerd, een krachtig programma voor het downloaden van bestanden van Usenet. Usenet Explorer staat bekend om zijn efficiënte gebruik van processor en geheugen, wat het een interessante keuze maakt voor gevorderde gebruikers, hoewel het voor beginners wellicht wat overweldigend kan zijn door de uitgebreide mogelijkheden. Belangrijkste Wijzigingen in Versie 7.4.1 Deze update brengt een aantal belangrijke verbeteringen en aanpassingen met zich mee: 1. Oplossing voor Console Limiet: Bij het posten van een groot aantal bestanden kon de oude 32K limiet van Windows voor de lengte van de consolevensteropdracht overschreden worden. Dit leidde ertoe dat de par2cmdline-consoletoepassing niet opstartte. Om dit probleem op te lossen, is de par2cmdline-code verder verbeterd met de mogelijkheid om invoerbestanden vanuit een bestand te verkrijgen in plaats van via de opdrachtregel. Dit gebeurt volledig transparant voor de gebruiker. De versie van par2cmdline is geüpdatet van v1.0 naar v1.1, en deze zal nu vragen om een upgrade bij het proberen te posten, terwijl het compatibel blijft met oudere versies van Usenet Explorer. 2. Verbeteringen in het Bewerken Menu: In het menu Bewerken -> Eigenschappen -> Uitpakken, Unrar, was de combo-box "Bestandsnamen" per ongeluk onder de statische controle "Unrar naar submap" weergegeven en werd deze grijs weergegeven wanneer "Unrar naar submap" niet was aangevinkt. Dit is gecorrigeerd, aangezien de optie onafhankelijk functioneert. 3. Wachtwoordopslag Verbeterd: De optie in het menu Bewerken -> Import, "Verzamelingsnaam uit nzb-naam", hoeft niet langer aangevinkt te zijn om het wachtwoord van het nzb-bestand op te slaan. Nzbs met willekeurige namen kunnen nog steeds leesbare onderwerpen bevatten, waardoor het wachtwoord (indien aanwezig) eenvoudig aan de naam van de aangepaste collectie wordt toegevoegd, ongeacht of het is afgeleid van het onderwerp of de nzb-bestandsnaam. 4. Tabbladen Gesplitst: Het tabblad voor het Bewerken van het menu -> Zoek/Import heeft nu een splitsing ondergaan in twee aparte tabbladen: Bewerken -> Zoek en Bewerken -> Import, wat de gebruikerservaring in de toekomst zal verbeteren. 5. Bijbehorende Release: Deze release gaat gepaard met versie v5.9.9.1, die dezelfde correcties bevat, met uitzondering van het aparte Import-eigenschappen tabblad. Conclusie Met deze update van Usenet Explorer naar versie 7.4.1 worden gebruikers voorzien van verbeterde functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De aanpassingen zijn gericht op het optimaliseren van de prestaties en het vereenvoudigen van de gebruikerservaring, terwijl de kracht van het programma behouden blijft. Voor een uitgebreide ervaring met het beheren van bestanden van Usenet is Usenet Explorer een uitstekende keuze. Blijf op de hoogte van toekomstige updates en verbeteringen om het meeste uit deze krachtige tool te halen.
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...