Spring naar bijdragen

  • Google Play store blijft nog dicht

     Delen


    Google hoeft voorlopig geen nieuwe appwinkels toe te laten in zijn Play Store, zo heeft een rechter vandaag besloten. Dit uitstel, waar de techgigant om had verzocht, biedt Google de tijd die het nodig heeft om aanpassingen door te voeren. Echter, de rechter heeft bepaald dat Google moet stoppen met bepaalde afspraken die het heeft gemaakt met telefoonfabrikanten en providers.

    Om wat meer context te geven: Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire game Fortnite, heeft de rechtszaak aangespannen tegen Google. Epic Games is van mening dat de regels en vergoedingen die Google hanteert in de Play Store onterecht en beperkend zijn. Ze hebben betoogd dat deze voorwaarden niet alleen de concurrentie onder druk zetten, maar ook de toegang tot andere appwinkels voor ontwikkelaars belemmeren.

    Eerder deze maand kreeg Epic Games gelijk van de rechter, die Google opdroeg om ruimte te bieden voor concurrerende appwinkels in de Play Store gedurende de komende drie jaar. Bovendien mag Google vanaf 1 november geen ontwikkelaars meer betalen om hen ertoe te brengen uitsluitend gebruik te maken van de Play Store. Ook moet Google ontwikkelaars toestaan om gebruikers te informeren over alternatieve downloadmethoden voor apps, zonder dat zij de Play Store hoeven te gebruiken. Dit betekent dat Google zijn betalingssystemen niet langer kan verplichten voor ontwikkelaars.

    Het juridische proces kan echter nog een lange weg te gaan hebben. Google heeft uitstel aangevraagd omdat het beweert minimaal 90 dagen nodig te hebben om de nodige veranderingen door te voeren. Dit kan, volgens bronnen als The Verge, leiden tot jarenlange vertragingen, terwijl Google wacht op de uitkomst van het hoger beroep dat het heeft aangespannen. Er wordt zelfs verwacht dat de federale rechtbank die ook bij de zaak betrokken is, mogelijk nog verder uitstel zal verlenen.

    Google heeft in de Amerikaanse media positief gereageerd op de uitspraak. Het bedrijf benadrukt dat deze beslissing in het voordeel is van zowel gebruikers als ontwikkelaars, omdat het openstellen van de Play Store volgens hen de veiligheid zou kunnen ondermijnen. Tot nu toe heeft Epic Games nog niet gereageerd op deze ontwikkeling.

    Er is echter één cruciaal punt waar de rechter geen uitstel voor heeft verleend: de afspraken die Google heeft gemaakt met providers en telefoonfabrikanten. Deze afspraken waren bedoeld om, in ruil voor aanzienlijke bedragen, concurrerende appwinkels te weren van vooraf geïnstalleerde apps op smartphones. Google mag deze deals vanaf 1 november voor de komende drie jaar niet meer aangaan.

    Deze situatie roept vragen op over de toekomst van de digitale marktplaats en de rol van grote techbedrijven. De rechtszaak van Epic Games kan wel eens een keerpunt betekenen in de manier waarop appwinkels functioneren en hoe ontwikkelaars hun producten kunnen aanbieden. Het is een spannende tijd voor de techwereld, waar de belangen van ontwikkelaars, consumenten en bedrijven met elkaar in strijd zijn.

    We staan aan de vooravond van een mogelijke verandering in het digitale landschap. Hoe zal dit alles zich ontwikkelen? Alleen de tijd zal het leren. Wat we wel weten, is dat de strijd voor meer gelijkheid en transparantie in de technologie-sector nog lang niet voorbij is.



    Eater
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...