Spring naar bijdragen

  • Google Maps voor Android krijgt een nieuw ontwerp met lagen voor een moderner jasje

     Delen


    Het ontwerp van Google Maps op Android staat voor een ingrijpende wijziging, en dit roept gemengde gevoelens op onder de gebruikers. De aanpassing zet de werkwijze van routeplanning in een nieuw daglicht, met nadruk op fleshed-out interacties en misschien wel de manier waarop we navigatie-informatie grafisch voorgeschoteld krijgen.
    Centraal in de komende verandering is de manier waarop Google Maps routes presenteert na het invoeren van bestemmingen. In plaats van verschillende tussenstops of punten langs de route gedetailleerd weer te geven, lijkt het of de app zich zal beperken tot slechts de weergave van start- en eindpunten.

    De navigatiebalk, een kritisch aspect van de gebruikersinterface dat helpt bij het bepalen met welk vervoersmiddel de gebruiker van plan is om de reis te maken, wordt verplaatst van de traditionele positionering aan de bovenkant naar een nieuwe locatie onderaan het scherm. Dit wordt gedaan in een poging de algehele bediening van de applicatie sneller en intuïtiever te maken door middel van een gelaagde informatiepresentatie.

    De nieuwe ontwerpbenadering implementeert een systeem van 'lagen' voor het beheren van informatie over de kaart. Belangrijke gegevens over reisdoelen en locaties zullen direct zichtbaar de kaart overlappen, in plaats van verborgen of moeilijk bereikbaar te zijn. Gebruikers kunnen met een swipebeweging eenvoudig de informatie die ze niet nodig hebben wegvegen, een gebaar dat sommigen mogelijk moeten wennen, maar met een alternatieve optie in de rechterbovenhoek - een kruisje, vergelijkbaar met hoe je content wegschuift op Tinder - zorgt Google ervoor dat verschillende voorkeuren bediend worden.

          1.webp      2.webp

                                                                                            De Oude Situatie                                                                                                                                          De Nieuwe Situatie

    Deze ontwerpwijzigingen slurpen op dit moment reacties op van voornamelijk Android-gebruikers, maar wijzigingen in de iOS-versie van Google Maps zijn niet uitgesloten, aangezien Google in het verleden bepaalde functies heeft gesynchroniseerd tussen beide platforms.

    Met een gebruikersaantal dat maandelijks de 1 miljard aantikt, kunnen zelfs kleine wijzigingen in Google Maps aanzienlijke impact hebben. Niet verrassend lokken deze aanpassingen dan ook een waaier aan reacties uit; waar sommigen compleet van slag zijn en dreigen over stappen naar alternatieve apps, zijn er tevens gebruikers die deze frisse wind kunnen waarderen.

    Weerstand tegen of ongemak door de veranderingen podría vluchtig zijn, en de geschiedenis heeft uitgewezen dat veel ingebruikers zich over tijd aanpassen. Google lijkt met deze herontwerpen geïnvesteerd te hebben in de zowel functionele als esthetische verbetering van Maps, ook al staat niet iedereen te springen. Hoe het uiteindelijk ontvangen zal worden, is nog de vraag, maar Google is klaarblijkelijk bereid die uitdaging aan te gaan, steunend op de veerkracht en aanpasbaarheid van haar gebruikersbasis.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...