Spring naar bijdragen

  • Google Chrome geeft gebruikers waarschuwingen bij verdachte downloads en regelrechte bedreigingen

     Delen


    Google Chrome heeft zijn verdediging tegen de gevaren van het internet opgevoerd door offline te gaan in de oorlogsstrijd tegen schadelijke downloads. In een landschap waar het digitale verkeer doorgaans bruist van diverse risico’s - variërend van onschadelijke cookies tot schadelijke malware - biedt Google’s verbeterde antivirusprogrammatuur een staaltje fortificatie dat zelfs gebruikers van Microsofts geprezen Defender-beveiligingssoftware gerust kan stellen.

    RedesignedWarning_inline_7.10.24_V3.png

    Met het onlangs onthulde 'Enhanced Protection'-mechanisme geeft Chrome gebruikers hoofdzakelijk twee waarschuwingen: een voor verdachte downloads, gekenmerkt door een zacht vernis van voorzichtigheid, en een prominenter signaal ingesteld tegen regelrechte bedreigingen, beide ontworpen om de gebruikservaring te schilderen met strepen van beveiligingsbewustzijn. Het systeem onderscheidt zich niet niet alleen met deze waarschuwingen maar integreert ook een slimme scanfunctie voor beveiligde archiefbestanden, zoals ZIP en 7z, pleitend voor een extra codesleutel voordat dergelijke bestanden worden vrijgegeven - of de gebruiker nu kiest voor de gescande veiligheid of het risico op verderf trotseert door rechtstreeks te downloaden.

    SuspiciousAndDangerous_inline_V2.png

    Google streeft niet louter naar tijdelijke bescherming; de 'Enhanced Protection' is een geschenk dat blijft geven. Door gedownloade bestanden (met toestemming) naar Google te verzenden voor een veiligheidskeuring, fungeert elk gescand bestand als een bouwsteen ter versterking van het alomtegenwoordige Safe Browsing-algoritme van de browser, waardoor een cycloop van bescherming ontstaat die zowel toekomstige individuele downloads als de immense gebruikersgemeenschap veilig stellen.

    De 'Enhanced Protection' rolde initieel uit voor Chrome-gebruikers op Windows en macOS, met een onuitgesproken, maar geprojecteerde uitbreiding naar Android-territorium, waar Safe Browsing-reeds verdedigingslijnen heeft staan trappelen. Deze voortdurende inspanning getuigt duidelijk van Google's zich constant ontwikkelende kruistocht tegen bedreigingen van de digitale veiligheid, cementerend de positie van Chrome niet alleen als een poort naar het wereldwijde web maar ook als een bastion tegen de schaduwen ronddwalend in de cyberruimte.



    William
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

  • Nieuwe handleiding

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Eater

    Geplaatst

    De gloednieuwe Chrome-extensie Hiya Deepfake Voice Detector is als een digitale detective die je helpt te ontmaskeren of een stem echt is of door AI is vervaardigd, met een verbazingwekkende nauwkeurigheid van maar liefst 99 procent. Deze slimme tool, gratis te verkrijgen in de Chrome Web Store, is ontwikkeld door antifraudespecialist Hiya en belooft je een waardevolle bondgenoot te zijn in de strijd tegen de dreiging van manipulatieve deepfakes die tegenwoordig overal opduiken. Wat maakt Hiya zo bijzonder? Welnu, naast het feit dat het AI-gegenereerde stemmen kan onderscheiden van authentieke stemmen, kent deze extensie ook een authenticiteitsscore toe aan audio- en videostreams. Je zou kunnen zeggen dat het de stem van de waarheid is in een wereld vol digitale illusies. De claim van Hiya om een nauwkeurigheid van meer dan 99 procent te behalen, is absoluut indrukwekkend. Maar dat is nog niet alles! Deze slimme extensie is niet alleen getraind op bekende AI-stemmen, maar is ook in staat om nieuwe deepfaketechnieken en -modellen te detecteren zodra ze op de markt komen. In een recente test ontdekte de extensie zelfs een vermoedelijke AI-narratie in een YouTube-video over blueslegende Howlin’ Wolf, waarbij de authenticiteitsscore een schamele 1 op 100 bedroeg. Je kunt je voorstellen dat de originele verteller zich omdraaide in zijn graf! Kush Parikh, de directeur van Hiya, legt de vinger op de zere plek door te stellen dat sociale mediaplatformen hun gebruikers eigenlijk zouden moeten waarschuwen als de content die ze consumeren waarschijnlijk door AI is gegenereerd of gemanipuleerd. “Momenteel zijn gebruikers zelf verantwoordelijk voor het kritisch benaderen van AI-content en het gebruik van handige tools zoals onze Deepfake Voice Detector,” aldus Parikh in een persverklaring. “Dat is een grote verantwoordelijkheid, en we zijn blij dat we hen nu een manier bieden om de controle terug te krijgen.” De extensie is razendsnel en kan binnen enkele seconden een stem analyseren. Om de serveroverbelasting te voorkomen, werkt Hiya met een creditsysteem. Elke gebruiker krijgt dagelijks 20 credits, wat hopelijk genoeg is om door de eindeloze stroom aan AI-gegenereerde content te navigeren, vooral met de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen in het vooruitzicht. Dus, als je het zat bent om voortdurend te twijfelen of je nu naar de echte deal luistert of naar een sluwe imitatie, dan is de Hiya Deepfake Voice Detector precies wat je nodig hebt. Met deze tool in je digitale gereedschapskist kun je voortaan met een gerust hart de wereld van audio en video verkennen, wetende dat je niet in de valstrik van een geslepen deepfake zult trappen!
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...