Spring naar bijdragen

  • Gmail Blokkeert Certain Bestandsindelingen om Veiligheid te Waarborgen

     Delen


    In een poging om zijn gebruikers te beschermen tegen potentiële beveiligingsrisico's, heeft Gmail een lijst van bestandsindelingen geïntroduceerd die niet als bijlage kunnen worden verzonden. Dit komt voort uit de groeiende bezorgdheid over virussen en schadelijke software die via e-mail worden verspreid.

    Wanneer gebruikers proberen een bericht te verzenden met bepaalde geüploade documenten, kunnen ze de waarschuwing tegenkomen: "Dit bericht is geblokkeerd omdat de inhoud een potentieel beveiligingsprobleem presenteert." Dit kan te maken hebben met bijlagen die worden vergeleken met bekende schadelijke bestanden of uitvoerbare programma's.

    Beveiligingsmaatregelen van Gmail

    Om de veiligheid van accounts te waarborgen, blokkeert Gmail de volgende soorten bestanden:

     
    • Uitvoerbare bestanden, zoals .exe, .bat en .msi.
    • Archiveringsformaten met potentieel schadelijke inhoud, zoals .zip en .tgz.
    • Documenten met kwaadaardige macro's.
    • Wachtwoordbeveiligde archieven.
     

    De volledige lijst van geblokkeerde bestandsindelingen is uitgebreid en omvat formaten zoals .apk, .appx, .dll, .iso, .js en vele anderen. Gmail streeft ernaar deze lijst regelmatig bij te werken in reactie op nieuwe beveiligingsdreigingen.

    Vraag aan Gebruikers

    Maar wat vinden gebruikers van deze maatregelen? Voelen zij zich veiliger door deze blokkades, of beschouwen ze het als een beperking van hun e-mailverkeer? Veel gebruikers vragen zich af of deze preventieve acties hun communicatie belemmeren, zelfs als ze legaal maar ongebruikelijk geclassificeerde bestanden willen verzenden. We moedigen gebruikers aan om onder dit bericht te reageren en hun mening te delen over deze bestandsrestricties.

    Alternatieve Oplossingen

    Als gebruikers toch een veilig bestand willen verzenden dat in deze categorie valt, wordt aangeraden om het bestand te uploaden naar Google Drive. Vervolgens kan de gebruiker een link naar het bestand versturen als een Drive-bijlage, waarmee een veilige overdracht van gegevens kan worden gegarandeerd.

     

    Bij het verzenden van e-mails is het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze richtlijnen om zo een veilige en probleemloze ervaring te garanderen. Gebruikers worden aangemoedigd om voorzichtig om te gaan met onbekende bijlagen en altijd de veiligheid van hun online accounts in het achterhoofd te houden. Wat zijn jouw ervaringen met deze bestandsrestricties? Laat het ons weten in de reacties!



    William
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...