Het bedrijf FlightSimLabs, dat add-ons maakt voor flightsims, geeft toe dat het een drm-tool gebruikt om piraterij te bestrijden. De tool in kwestie kan wachtwoorden uit Chrome stelen en wordt door antivirusproducten aangemerkt als kwaadaardige software.
Lefteris Kalamaras van FlightSimLabs heeft op het officiële forum van het bedrijf een verklaring afgegeven naar aanleiding van de ontstane ophef. Daarin claimt hij dat het bestand in kwestie, genaamd test.exe, alleen gebruikt wordt bij versies van de installer die als illegale kopie zijn aangemerkt. Hij stelt: "Er is een specifieke methode die we gebruiken bij serienummers die geïdentificeerd zijn als illegale kopieën en die rondgaan op The Pirate Bay, RuTracker en andere kwaadaardige sites."
De discussie rond de praktijk van FlightSimLabs ontstond op Reddit toen een gebruiker in een post schreef dat de installer van een bepaald vliegtuigmodel een Chrome-password dumper bevat van de aanbieder SecurityXploded. Een VirusTotal-upload van het bestand geeft aan dat het door ongeveer de helft van de op het platform aanwezige antivirusproducten wordt geïdentificeerd als kwaadaardige software. Dit bestand zou aanwezig zijn bij de A320X-software van het bedrijf.
Kalamaras refereert zelf niet aan de aard van de tool, maar heeft het over een vorm van drm. Verderop stelt hij: "Deze methode heeft inmiddels met succes informatie opgeleverd die we gaan gebruiken in onze juridische strijd tegen criminelen." Het blijft door zijn woordkeuze in het midden om wat voor informatie het precies gaat, maar in zijn verklaring ontkent hij ook niet dat er gebruik wordt gemaakt van een tool om wachtwoorden uit de Chrome-browser uit te lezen. In theorie zou FlightSimLabs daarmee toegang kunnen verkrijgen tot gevoelige informatie over bezitters van kopieën van zijn software, bijvoorbeeld door zich toegang te verschaffen tot e-mail of andere accounts.
Uit de verklaring van Kalamaras is op te maken dat het niet om een fout van het bedrijf gaat. Hij stelt dat er is besloten een nieuwe installer zonder de 'drm-tool' beschikbaar te maken. Het is onduidelijk hoe lang de tool met de installer was gebundeld. Kalamaras schrijft verder dat hij zich realiseert dat gebruikers 'zich ongemakkelijk voelden bij deze methode, die aan de zware kant is'.
- 1
Aanbevolen reactie
Doe je mee?
Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.