Spring naar bijdragen

  • Dutch Filmworks stuurt downloaders boete van 150 euro

     Delen


    Het is zover, nog even op de valreep van 2017 gaat Dutch Filmworks de (illegale) downloaders voorzien van een boete van 150 euro. De film The Hitman’s Bodyguard is sinds 15 december verkrijgbaar op dvd en wordt de eerste film waarvan illegale downloaders worden opgespoord door DFW.

    IP-adres

    Eerder kreeg het bedrijf toestemming van de Nederlandse privacywaakhond om de ip-adressen van illegale downloaders te verzamelen. Zodra Dutch Filmworks een lijst met ip-adressen van downloaders heeft, moeten de internetproviders zoals Ziggo en KPN waarschijnlijk via de rechter onthullen wie er achter een ip-adres schuilgaat. Volgens ict-jurist Arnoud Engelfriet is de kans dat dit lukt 'groot'. Dan kan de boete jou kant op.

    150 euro

    Het bedrag van het schikkingsvoorstel bedraagt 'in eerste instantie' 150 euro. Dat bedrag kan in de toekomst hoger worden. Of dat gebeurt, ligt vooral aan de kosten van mogelijke rechtszaken tegen internetproviders. Volgens Willem Pruijssers, ceo van Dutch Filmworks, is het bedrag 'zeer schappelijk'. "Zeker in verhouding met de bedragen die men in omringende landen eist voor illegale downloads." In Duitsland en Denemarken liggen schikkingsvoorstellen voor illegaal downloaden een stuk hoger: respectievelijk rond de 800 en 250 euro. 

    The Hitman’s Bodyguard

    “The Hitman’s Bodyguard is de eerste film die na de bekendmaking verkrijgbaar is op dvd, 4K Blu-ray en tvod”, zegt CEO Willem Pruijssers in een verklaring. “Met 367.000 bezoekers was de film een groot succes in de Nederlandse bioscopen, wat over het algemeen betekent dat de film on-demand goede resultaten behaalt, maar ook een hoog downloadpercentage kent. Daarnaast is de film een Amerikaans-Nederlandse coproductie en hebben er heel veel Nederlandse crewleden met hart en ziel aan gewerkt. Ook voor hen is het prettig als men niet zonder te betalen gebruikmaakt van hun werk, om dit soort producties in de toekomst mogelijk te blijven maken.”

    Wat heb ik gedownload?

    Niet schrikken, maar er zijn al veel systemen actief welke bijhouden wie (IP-adres) welke torrent download. Je kunt simpel via de website: http://iknowwhatyoudownload.com/en/peer/?ip kijken wat er allemaal gedownload is onder jou ip-adres. :(

    Hoe bescherm ik mijzelf?

    Eigenlijk heel simpel, voor een kleine drie euro in de maand ben je anoniem op het internet middels een VPN verbinding en kan jou provider niet zien wat je download. Dutch Filmworks kan de VPN provider niet aanschrijven omdat deze niet kan achterhalen wie er gebruikt van maakt. ^_^

    Een overzicht van de beste VPN providers vind je hier.

     



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Dat heeft nog best lang geduurd. Volgens mij zou dfw in 2016 al gedreigd hebben met boetes. In 2017 had ik persoonlijk de eerste boetes wel verwacht. Maar het lijkt erop dat we dit jaar nog zonder boetes overgaan voor de Nederlandse downloaders 

    2018 gaan de eerste briefjes op de mat vallen. 

    Gebruik een VPN verbinding dames en heren ;)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Dat is dan toch nog vrij snel. Ik dacht het blijft voorlopig alleen bij het opsporen van ip-adressen via torrents.

    Laat de rechtszaken maar beginnen. Nu nog maar eens het bewijs dat een VPN een must is. Zeker als je download via torrents.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder

    Ik ben bang dat mensen het niet tot een rechtzaak laten komen. De 150 euro boete is te overzien, een rechtzaak verliezen en opdraaien voor de advocaten kosten is een heel ander een duurder verhaal. 

    We gaan het zien... Maar die VPN is inderdaad een must @Monkie :)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Moderators

    laten we dat inderdaad hopen monkie! Ons laatste sprankje hoop de laatsten dagen van het jaar ligt in handen bij de providers ;) 

    Maar ik denk ook niet dat ze zomaar de gegevens gaan geven van de gebruikers. Daar zal echt een rechter bij moeten komen. Laten we duimen! :angel:

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Het zou wat zijn. Krijgt een downloadende huismoeder 3 dagen voor kerst ineens een brief in de bus.

    'We zien dat u de film 'The Hitman’s Bodyguard ' heeft gedownload via torrents. Dat wordt dan 150 euro. Fijne feestdagen' :P

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    ben ik blij dat ik toen toch voor een vpn ben gegaan, als ik naar dat ip adres kijk wordt er super veel gedownloadt.

    met mijn eigen ip adres, staat er helemaal niks en ook gebruik ik nog een seedbox.

    Maar is wel snel gegaan, maar inderdaad 150 euro is nog te overzien , maar als ik echt boete krijg van 150 euro stop ik daarna wel met heel torrentwereldje dan heb ik er echt geen zin meer in

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Op 12/21/2017 om 15:46 zei Duken:

    Ojaaaa...

    1 boete staat gelijk aan minstens 50 maanden / 4.1 jaar zorgeloos een VPN verbinding gebruiken van Private internet access 

     :rofl:


    Vandaag weer eens wakker geschud doordat wat vrienden zijn afgehaakt. Jammer natuurlijk dus er vanuit gaande dat ik enige tijd onder een steen heb gezeten maar eens op www.duken.nl gaan kijken.
    Overal inderdaad de opmerking gebruik VPN om onzichtbaar te zijn. Ik heb alleen gehoord dat ze ook kijken naar je dataverbruik. Is dit bij jullie ook bekend? 
    Daarnaast wil ik best een PIA afnemen alleen werkt dit niet op Synology.

    Oh ja, en allemaal een heel gelukkig, gezond, mediarijk en boetevrij 2018 gewenst

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder

    Een provider kan inderdaad kijken naar je datagebruik. Een auteurs rechtenorganisatie niet. 

    Ziggo kan bijvoorbeeld zien dat jij afgelopen maand  * TB aan data hebt gebruikt. 

    Maar door gebruik van een VPN kan je provider niet zien wat voor data. Windows Updates, YouTube, Netflix, Spotify of usenet. Dat zien ze niet.

    Overigens heb ik nergens vernomen dat providers dit bewust bekijken. Daar zou ik mij dus geen zorgen om maken.

    Kan je nas of software van je nas werken met socks5? Dan heb je wat aan PIA vpn. Anders zal je even moeten zoeken naar een vpn voor synology .

    Jij ook de beste wensen! :)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Om Ip adressen van downloaders te verzamelen, geld neem ik aan alleen van open trackers, niet van gesloten trackers?

    Immers men moet toch akkoord gaan bij het registreren dat je niet voor Brein& co werkt, IP adressen verkregen via deze sites zou dus op niet correcte manier verkregen zijn.

    Ik meen dat ik op een Nederlande torrentsite ook zoiets heb gelezen dat het downloaden nog altijd veilig is zonder je zorgen te hoeven te maken.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder

    Dat durf ik niet te zeggen, maar ik zou er van uit gaan dat brein meekijkt. Ook met gesloten torrent forums. Ze zullen zich niet laten tegenhouden door een bericht dat je als Brein medewerker je niet mag aanmelden.

    Gebruik een vpn voor die drie EUR per maand. Dan zit je veilig ;)

     

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Vraag me af hoe 't gaat met de grote buitenlandse sites die gebruik maken van mega.nz, uploaded, shareonline, etc. dus waar men met rarfiles werkt en er dus ook niet gedeeld wordt, de files haal je binnen door diverse premiumleech sites en dus stukken moeilijk te traceren is.

    Die lijken me nu ineens een stuk veiliger want je weet natuurlijk nooit of het zover komt dat zo'n VPN providers ook nog onder druk worden gezet net zoals de internet providers.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder

    Idd, @pinkelman Alleen de uploaders kunnen aangesproken worden.op de Sharesites. Als de mediapartijen tenminste kunnen achterhalen wie de bestanden heeft geupload. De downloaders hiervan laten ze vrijwel zeker met rust (Kosten / baten...). 

    In principe heeft een goede vpn provider geen logs. Met andere woorden, ze zouden niet meer kunnen zien wat de orginele bron IP was welke op tijdstip x gebruikmaakte van VPN server y. :)

    Klinkt best lastig zo :P

     

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Eater

    Geplaatst

    Welkom bij 1Password 8 voor zowel iOS als Android. Deze gloednieuwe ervaring is ontworpen om een beetje orde te scheppen in onze hyperverbonden wereld. Waar heb ik mijn medische dossiers opgeslagen? Wat is mijn bankrekeningnummer? Moet ik me zorgen maken over die datalek waar ik gisteren over hoorde? En natuurlijk, wat was ook alweer mijn wachtwoord? Snelheid en Gebruiksgemak Bij de ontwikkeling van 1Password 8 voor iOS en Android hebben we direct contact gezocht met onze gebruikers om te begrijpen wat zij willen bereiken met 1Password. Met deze inzichten zijn we aan de slag gegaan om het zo snel en eenvoudig mogelijk te maken om die doelen te realiseren. Snelheid is cruciaal op mobiele apparaten, en 1Password 8 levert dat. Het begint allemaal met je nieuwe startscherm. En als we zeggen dat het jouw startscherm is, dan bedoelen we dat ook. Bij het openen van 1Password kun je zelf bepalen wat je ziet: verbergen, onthullen of herschikken. Je kunt zelfs specifieke velden van je items vastpinnen voor directe toegang. Persoonlijk heb ik de Screen Time-pincode van mijn kinderen vastgepind, zodat ik deze met één tik in grote letters kan tonen. Geen twee mensen zijn hetzelfde – en nu is ook geen twee 1Passwords hetzelfde. Geoptimaliseerde Navigatie Het nieuwe ontwerp bevat ook een geüpdatete navigatiebalk die altijd beschikbaar is, zodat je: - Snel toegang hebt tot je startscherm, waar je je favorieten, recente items of andere zaken die je snel wilt bereiken vindt. - Alle items in al je accounts kunt openen. Al je kluizen, al je labels – alles is hier. - Alles kunt doorzoeken. Tik op de zoekknop en het zoekveld wordt onmiddellijk gefocust. Begin gewoon met typen om te vinden wat je zoekt. - Je beveiliging kunt verbeteren. Krijg met één tik toegang tot de gloednieuwe Watchtower-ervaring voor mobiel. Een Uitbreiding van Je Apparaten 1Password is meer dan alleen een app; als we het goed doen, voelt het als een verlengstuk van iOS en Android. Het plaatst de opgeslagen informatie precies binnen handbereik, op het moment dat je het nodig hebt. Of je nu een eenmalige code invult bij het inloggen op je bankapp of je betaalkaartgegevens op Amazon, de autofill-ervaring is nu sneller en nauwkeuriger dan ooit. Betalingskaarten, adressen, identiteiten – vul in wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt, op zowel iOS (met de Safari-extensie) als Android. Gemoedsrust met Watchtower Er is niets zo geruststellend als weten – niet gokken, maar weten – dat je beschermd bent. Met de gloednieuwe Watchtower-ervaring voor mobiel is die gemoedsrust slechts een tik verwijderd. Watchtower is jouw beveiligingswacht, die je laat weten wanneer je actie moet ondernemen en het je gemakkelijker maakt om dat te doen. Als je inloggegevens betrokken zijn bij een datalek, ontvang je een waarschuwing in Watchtower en in het item zelf. Tik erop om stappen te ondernemen ter bescherming (zoals het wijzigen van je wachtwoord). Actiegerichte waarschuwingen zijn nu ook gekoppeld aan je beveiligingsscore, die je een overzicht biedt van je algehele beveiliging. Watchtower evalueert voortdurend belangrijke beveiligingsgegevens (lokaal, op je apparaat) om je score te berekenen en toont je waar je actie kunt ondernemen om je beveiliging te verbeteren. Je score houdt rekening met zaken zoals zwakke wachtwoorden, inactieve twee-factor-authenticatie en gecompromitteerde wachtwoorden. Daarnaast kun je je score rechtstreeks vanuit Watchtower delen door deze te kopiëren of te tweeten. Pas op, dit kan snel verslavend worden. Ik ben er bekend mee dat ik in mijn vrije tijd beveiligingsproblemen in mijn eigen kluizen oplos om mijn score net iets hoger te krijgen. Eenvoudiger Beveiligingsvragen We hebben ook de beveiligingsvragen vereenvoudigd. Vragen zoals “Wat is de meisjesnaam van je moeder?” of “Wat was de naam van je huisdier als kind?” zijn ontworpen om de beveiliging te verbeteren, maar kunnen ook frustrerend zijn. Als de vraag te obscuur is, is het moeilijk om het antwoord te herinneren. Te algemeen, en het is gemakkelijk te vinden voor een aanvaller. Nu kun je willekeurige antwoorden op beveiligingsvragen genereren, net zo eenvoudig als het genereren van een wachtwoord. Voeg gewoon een beveiligingsvraagveld toe aan elk item en laat 1Password een antwoord voor je genereren. Betere beveiliging, geen giswerk meer. Jouw Persoonlijke 1Password Niets is zo persoonlijk als de kleine rechthoeken in onze zakken, dus met 1Password 8 wilden we iets creëren dat je naar jouw wensen kunt aanpassen. Maak kennis met het nieuwe, aanpasbare startscherm. Misschien wil je snelle toegang tot je favorieten en vastgepinde velden, terwijl ik liever een lijst zie van vaak gebruikte en recent aangemaakte items. Het is jouw 1Password, dus het is jouw keuze. Wat zijn vastgepinde velden? De eenvoudigste manier om 1Password echt van jou te maken. Je kunt elk veld in een 1Password-item rechtstreeks op je startscherm vastpinnen, zodat je altijd directe toegang hebt tot bijvoorbeeld het routenummer van je bank of de eenmalige code voor je Twitter-inlog. Om je startscherm aan te passen, scroll je naar de onderkant van het scherm en selecteer je “Aanpassen”. Kies vervolgens welke secties je wilt weergeven of verbergen. Versleep secties om de volgorde te bepalen waarin ze verschijnen. Collecties voor Eenvoudige Organisatie Collecties zijn ook beschikbaar op iOS en Android. Collecties zijn een gemakkelijke manier om een aangepaste groep kluizen te creëren voor eenvoudigere contextwisseling. Misschien wil je een collectie creëren van persoonlijke, werk- en reiskluizen, of collecties maken die gedeelde kluizen scheiden van privékluizen. Het is weer aan jou. Tik gewoon op het kluizenpictogram bovenaan het scherm en selecteer “Beheer Collecties” om het in te stellen. 1Password houdt ook rekening met de uiterlijkinstellingen van je apparaat. Dus als je de hele dag in de donkere modus werkt, zal 1Password de duisternis omarmen, samen met jou.  Download 1Password 8 voor iOS en Android Ik kan het nieuwe karakter van "gloednieuw" niet genoeg benadrukken. 1Password 8 is meer dan een upgrade: het is een compleet nieuwe ervaring, en je kunt het nu downloaden in de App Store en de Google Play Store. 1Password 7 wordt niet automatisch geüpgraded naar 1Password 8. Zodra je de app downloadt en begint te verkennen, zul je ook kleine vernieuwingen opmerken: nieuwe iconen en typografie, gedetailleerde itemweergaven en nieuwe indicatoren naast gedeelde items, zodat je in één oogopslag kunt zien wat gedeeld is en wat privé is. Ongeacht hoe je jouw 1Password instelt, je krijgt de meest geavanceerde versie van 1Password die we ooit hebben gebouwd, volledig opnieuw ontworpen voor een mobiele wereld.
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...