Spring naar bijdragen

  • De recente optionele Windows 11-update van juni, KB5039302, is door Microsoft ingetrokken na bootloop problemen

     Delen


    De recente optionele Windows 11-update van juni, aangeduid met KB5039302, is door Microsoft ingetrokken na problemen waarbij gebruikers meldden dat hun pc's in een bootloop raakten. Deze ernstige issue veroorzaakt dat getroffen apparaten in een cyclus van aanhoudende herstarts verzeild raken, wat hen onbruikbaar maakt.

    **Onderzoek naar de oorzaak**
    Microsoft heeft aangegeven dat de complicatie waarschijnlijk gerelateerd is aan de interactie van de update met bepaalde virtualisatietools en -technologieën zoals CloudPC, DevBox en Azure Virtual Desktop. Deze tools, zachter gebruikt voor het beheren van gevirtualiseerde omgevingen en testing, lijken in strijd met wijzigingen gebracht door KB5039302. In reactie heeft Microsoft directe actie ondernomen door de distributie van deze optionele update stop te zetten en wijst erop dat hoogstwaarschijnlijk niet alle gebruikers door deze problemen zijn beïnvloed, maar neemt het voorzorgsprincipe heel serieus.

    **Richtlijnen voor Herstel**
    Voor degenen die toch last hebben van de bootloop of andere opstartproblemen na de installatie van de update, biedt Microsoft een duidelijke procedure om het issue zelfstandig op te lossen:

    1. Schakel de computer uit door de aan-/uitknop 10 seconden lang ingedrukt te houden.
    2. Schakel je computer weer in.
    3. Start de pc en onderbreek zodra Windows of het logo van de fabrikant verschijnt, het opstartproces met een lange druk op de aan-/uitknop (herhalen indien nodig).
    4. Laat Windows vervolgens normaal proberen op te starten.
    5. In het winRE-herstelmenu dat verschijnt, selecteer je "Advanced options", gevolgd door Troubleshoot -> Advanced options -> Uninstall updates.
    6. De optionele update kan hier vandaan verwijderd worden waarna de computer idealiter zou moeten herstarten zonder verdere problemen.

    **Voorzorgsmaatregelen en Toekomstige Maatregelen**
    Het voorval onderstreept het belang van voorzichtigheid bij het installeng van optionele updates, die vaak functie-updates en pre-releases bevatten. Deze worden door Microsoft uitgedeeld om uitgebreidere tests mogelijk te maken buiten hun standaardontwikkelingsomgeving, en bevatten niet altijd essentiële beveiligingsupdates. Gebruikers worden aangeraden deze updates alleen te installeren indien absoluut noodzakelijk of goed ingelicht over wat ze inhouden.

    Microsoft werkt actief aan een oplossing en concentreert zicht op het uitbrengen van een volgende release die eerder aangehaalde problemen zou moeten adresseren. Het incident toont zich als een voorbeeld waaruit geleerd kan worden hoe precair de balans kan zijn tussen innovatie en stabiliteit binnen de reikwijdte van software-updates en de significante impact die deze kunnen hebben op de gebruikservaring.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Content-Beheer

    Na grondig onderzoek heeft Microsoft de oorzaak van de bootloop weten te achterhalen en op te lossen. Hierdoor is het voor pc's die naar verwachting geen complicaties zouden moeten ervaren met de laatste update, weer mogelijk om deze uit te voeren.

    Echter, bepaalde gebruikers van Windows 11 Pro en Enterprise zullen iets meer geduld moeten hebben. Het blijkt dat vooral systemen met deze versies vatbaar zijn voor het betreden van een bootloop na het uitvoeren van de update. In tegenstelling tot gebruikers van Windows 11 Pro en Enterprise, kunnen personen met Windows 11 Home de update nu wel probleemloos installeren.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...