Spring naar bijdragen

  • Copilot ontwikkelt zich tot een persoonlijke nieuwslezer

     Delen


    Microsoft is van plan om gebruikers via de vernieuwde Copilot-app op de hoogte te houden van het laatste nieuws, waaronder de scores van favoriete sportwedstrijden. Copilot ontwikkelt zich hierdoor tot een persoonlijke nieuwslezer, waarbij de focus ligt op personalisatie en gebruiksgemak. Dit meldt The Verge, gebaseerd op bronnen die bekend zijn met Microsoft's plannen.

    De nieuwe Microsoft Copilot-app zal een 'kaarteninterface' bevatten, waarin 'kaarten' bepaalde nieuwstopics vertegenwoordigen die zijn afgestemd op de interesses van gebruikers. Deze onderwerpen worden gepersonaliseerd op basis van eerdere interacties met Copilot. Door op een van deze kaarten te klikken, kunnen gebruikers meer te weten komen over het desbetreffende onderwerp. Bovendien is het de bedoeling dat de AI automatisch gegevens zoals sportuitslagen presenteert.

    Met deze aanpak fungeert Copilot niet alleen als een assistent, maar ook als een nieuwsaggregator die relevante informatie aanbiedt. De AI kan zelfs nieuwsitems voorlezen, wat het gebruik maakt van een meer auditieve nieuwsconsumptie, vergelijkbaar met het luisteren naar een tv- of radiojournaal. Microsoft waarschuwt gebruikers echter dat de AI fouten kan maken en biedt de mogelijkheid om het originele nieuwsartikel te raadplegen.

    De personalisatiefuncties van Copilot vertonen overeenkomsten met de 'For You'-pagina van TikTok, waarbij voorgestelde content continu wordt aangepast op basis van eerdere interacties. Dit kan echter het risico met zich meebrengen van een informatiefuik, waarbij gebruikers steeds nieuws vanuit dezelfde invalshoek ontvangen. Dit kan resulteren in een eenzijdige nieuwsconsumptie en het versterken van bestaande (voor)oordelen, tenzij gebruikers bewust andere bronnen raadplegen.

    Het is momenteel nog niet bekend wanneer de vernieuwde Copilot-app voor Android en iOS gelanceerd zal worden. De ontwikkeling van de app bevindt zich volgens interne bronnen in een vergevorderd stadium, hoewel de AI-systemen die de werking aansteken nog in ontwikkeling zijn. Microsoft heeft zijn AI-team aanzienlijk uitgebreid, met Mustafa Suleyman aan het hoofd.

    Bovendien heeft Microsoft recentelijk medewerkers van Inflection AI aangenomen, een bedrijf dat de Pi-bot heeft ontwikkeld, die net als de nieuwe Copilot-app over een ingebouwde nieuwslezer beschikt. Het lijkt erop dat de nieuwsfunctionaliteiten van Microsoft in grote lijnen zijn geïnspireerd op die van de Pi-bot. Hoe de Copilot-app voor Android en iOS eruit zal zien, wordt naar verwachting later dit jaar of begin 2025 gepubliceerd.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  7 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...