Spring naar bijdragen

  • BREIN treft schikking met verkoper van vinylplaten op Bol.com

     Delen


    Stichting BREIN heeft onlangs succesvol opgetreden tegen een individu die via Bol.com onrechtmatig geproduceerde vinylplaten aanbood. Deze verkoper, aangeduid als "P.", bood illegaal geperste opnames van live optredens aan, bekend als bootlegs, alsook directe kopieën van legitieme albums van prominente artiesten zoals Taylor Swift, Nirvana, Queen, Metallica, en andere. Deze praktijk is niet alleen illegaal maar ondermijnt ook de rechten van de originele artiesten en platenmaatschappijen.

    De acties van Stichting BREIN leidden tot de identificatie van "P.", die vervolgens een officiële waarschuwing ontving om per direct te stoppen met deze inbreukmakende activiteiten. Na deze sommatie ging "P." akkoord met verschillende voorwaarden om verdere rechtsmaatregelen te voorkomen. Hij zegde toe géén inbreuk meer te zullen maken op het auteursrecht, tekende een onthoudingsverklaring met een boetebepaling voor toekomstige overtredingen, droeg zijn voorraad aan illegale vinylplaten over ter vernietiging, vergoedde de proceskosten aan BREIN, en leverde informatie aan over de herkomst van de illegale platen.

    Deze zaak werpt licht op de groeiende populariteit van vinyl albums, die wereldwijd een sterke marktgroei kennen, sneller zelfs dan de streamingdiensten. Deze toename in populariteit heeft helaas ook een toename in het aantal illegale aanbiedingen tot gevolg. Om het publiek bewust te maken en te informeren over de schadelijke effecten van illegale kopieën en bootlegs, nam Bastiaan van Ramshorst, de directeur van BREIN, deel aan de podcast "Als Het Kraakt". In deze aflevering beantwoordde hij vragen gericht op het probleem van bootlegs en de maatregelen tegen vinylpiraterij, een belangrijk initiatief in de strijd tegen inbreuken op intellectueel eigendom en auteursrecht.

    De actie tegen verkoper "P." illustreert de vastberadenheid van organisaties zoals Stichting BREIN in hun streven om de rechten van contentmakers te beschermen en de markt te zuiveren van onwettige producten die de creatieve industrie ondermijnen. Door samen te werken met platforms zoals Bol.com, zorgt BREIN ervoor dat de verkoop van legitieme media wordt beschermd tegen de schadelijke effecten van piraterij.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    We zijn inmiddels zo'n 25 jaar

    Spoiler

    verder na mijn arrestatie op grond van actief lid zijn bij een torrent club en "lid zijn van een criminele organisatie" en zo'n 20 jaar nadat alles uiteindelijk werd geseponeerd omdat bewijzen uitbleven. 25 jaar later en nog steeds hobbelt deze organisatie achter de feiten aan

    ..... echt knap omdat voor elkaar te krijgen.

    Maar met deze scoren ze zowaar 1 "individu" .... applaus

     

    bewerkt door grandma
    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  3 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...