Spring naar bijdragen

  • Apple gaat contactloos betalen definitief aanbieden in de EU

     Delen


    In de recent bereikte deal tussen Apple en de Europese Unie wordt de weg vrijgemaakt voor externe betaaldiensten om contactloos betalen via NFC op iOS-toestellen aan te bieden. Deze overeenkomst, voortgekomen uit langdurige onderhandelingen die eindelijk in juni vruchten afwierpen, wijzigt het bestaande landschap waarin alleen Apple's eigen Wallet app toegang had tot de NFC-functionaliteit voor contactloze betalingen. Dit betekent dat binnenkort andere banken en betaalplatformen net zoals op Android, contactloze transacties op iPhones kunnen faciliteren zonder extra kosten hiervoor aan Apple af te dragen.

    Een belangrijke voorwaarde is dat deze externe diensten de 'Host Card Emulation (HCE)-modus' moeten gebruiken om interactie met de NFC-chip mogelijk te maken. Dit is een technische voorwaarde die de veiligheid en functionaliteit van dergelijke betalingen moet waarborgen. Daarnaast behouden betaaldiensten de vrijheid om hun eigen technologische oplossingen in te zetten, onafhankelijk van Apple Pay of Wallet, wat wijst op een open en competitief speelveld.

    Voor iPhone-gebruikers brengt deze ontwikkeling directe voordelen met zich mee. Men krijgt namelijk meer keuzevrijheid in welke betaaldienst men wenst te gebruiken voor contactloze betalingen, met de optie om over te schakelen van Apple’s standaarddiensten naar alternatieve aanbieders. Welke betaaldiensten precies toegang krijgen tot het iOS-ecosysteem wordt echter door Apple bepaald, gebaseerd op strikte goedkeuringsrichtlijnen om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

    Deze beleidsveranderingen zullen exclusief in de Europese Economische Ruimte (EER) gaan gelden. Dit betekent dat alleen inwoners van EU-lidstaten hiervan kunnen profiteren, hoewel de diensten ook beschikbaar zullen blijven voor deze gebruikers tijdens reizen buiten de EER, zonder dat een specifieke termijn wordt vermeld waarbinnen deze behouden blijven.

    Dit akkoord coïncideert met Apple's inspanningen om zware EU-boetes te vermijden, die op konden lopen tot 10% van de jaarlijkse globale omzet wegens het schenden van de EU-mededingingswetgeving. Dit tienjarige compromis biedt een adempauze waarbinnen Apple en de EU de digitale betaalindustrie gezamenlijk opnieuw kunnen beoordelen, aldus illustreert dit akkoord de invloed van de EU in het reguleren van grote technologiebedrijven ten behoeve van meer competitie en keuze voor de consument.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...