Spring naar bijdragen

  • Appel id aanpassen bij iOS 18.1 mogenlijk.

     Delen


    In de nieuwste update van iOS, versie 18.1, hebben de ontwikkelaars van Apple eindelijk een flinke stap gezet in de richting van gebruiksvriendelijkheid. Volgens MacRumors wordt het voortaan een stuk eenvoudiger om je primaire e-mailadres van je Apple ID aan te passen. En jawel, je kunt nu ook eindelijk je @icloud.com- of @me.com-mailadres veranderen — een functie waar veel gebruikers al lange tijd op wachten!

    Je primaire e-mailadres fungeert niet alleen als je inloggegevens; het is ook het adres dat je gebruikt voor FaceTime en iMessage. Tot nu toe was het wijzigen van dit adres een behoorlijk gedoe: je moest eerst je huidige e-mailadres verwijderen via de instellingen van je iOS-apparaat. Een ingewikkeld proces, dat je niet echt vrolijk maakte.

    Maar met de komst van iOS 18 komt daar verandering in! Apple introduceert een handige knop waarmee je met één simpele tik je primaire e-mailadres kunt aanpassen. Geen gedoe meer met het verwijderen van je oude adres — je kunt ze nu zelfs naast elkaar gebruiken om in te loggen. Dat is nog eens een slimme zet!

    Daarnaast is het voor het eerst mogelijk om je @icloud.com- of @me.com-adres aan te passen. Voorheen was het een bittere pil om dat adres te blijven dragen als je jaren geleden een keuze maakte die je nu liever terug zou willen draaien. Stel je voor dat je met een oude, ongewenste e-mailaddress moet werken terwijl je samenwerkt aan een project. Vervelend, nietwaar? Maar dat behoort nu tot het verleden!

    Op dezelfde plek waar je je primaire e-mailadres kunt wijzigen, kun je ook je iCloud-adres eenvoudig aanpassen. Apple geeft wel een waarschuwing: wanneer je dit e-mailadres wijzigt, ben je voortaan niet meer bereikbaar op dat adres. Geen paniek, er is een oplossing! Je kunt via de instellingen een alias instellen, zodat je naast je nieuwe adres bereikbaar bent via dezelfde inbox. Slimmer kan het bijna niet!

    Dus, als je altijd al je oude, ongewenste e-mailadres kwijt wilde, of als je gewoon een frisse start wilt maken met je Apple ID, is dit je kans. Met de nieuwe iOS 18.1 update wordt het beheren van je e-mailadressen een fluitje van een cent. Tijd om die digitale identiteit op te frissen!



    Eater
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...