Apple streeft ernaar om piraterij-gerelateerde software uit zijn App Store te verwijderen, maar het is niet perfect in het voorkomen van dergelijke apps. Soms kunnen piraten-apps door de screening komen en worden pas aangepakt nadat ze bekend zijn geworden in het nieuws. Het is ook opmerkelijk dat de App Store vol staat met apps die piratenmerken gebruiken, waarschijnlijk om gebruikers aan te trekken.
Apple heeft een streng beoordelingsbeleid voor apps dat gericht is op het bestrijden van piraterij. In het verleden zijn bijvoorbeeld meerdere BitTorrent-apps geweigerd. Ondanks deze inspanningen glippen er af en toe toch problematische apps door de screening. Er zijn gevallen waarbij piraterij-apps zich voordoen als andere tools en goedgekeurd worden. Een recent rapport heeft aangetoond dat deze tactiek nog steeds werkt.
Apple reageert meestal snel wanneer een piraten-app ontdekt wordt. Ze schakelen deze apps uit en verwijderen ze uit de App Store. In dit recente geval hebben ze bijvoorbeeld de 'vision testing'-app "Kimi" van de App Store verwijderd. Desondanks zijn er nog steeds alternatieven beschikbaar voor gebruikers die op zoek zijn naar illegale content. Het is mogelijk om binnen enkele minuten een andere piratenstreaming-app te vinden die openlijk piratenmerken gebruikt in de naam van de app.
Het lijkt erop dat Apple nog steeds werk te doen heeft op het gebied van het screenen van apps. Er zijn nog steeds apps in de App Store die piraterijmerken gebruiken en inhoud aanbieden die vergelijkbaar is met illegale piratendiensten. Dit roept vragen op over het screeningproces van Apple, vooral omdat sommige van deze apps al geruime tijd beschikbaar zijn en een groot aantal gebruikersrecensies hebben.
Apple heeft een nultolerantiebeleid als het gaat om piraterij, maar het is duidelijk dat ze nog steeds te maken hebben met uitdagingen. Het bedrijf wil de volledige controle behouden over alle geïnstalleerde apps en heeft ook het verbod op sideloading geïmplementeerd om piraterij te voorkomen. Ondanks deze maatregelen blijven er toch piraterij-apps in de App Store verschijnen.
Daarnaast is het opvallend dat sommige piraterijgerelateerde termen niet verboden zijn in de App Store. Deze termen worden zelfs actief gebruikt om sommige niet-piraten-apps te promoten. Dit heeft geleid tot apps die legaal lijken, maar eigenlijk toegang bieden tot een grote bibliotheek met films en tv-programma's, vergelijkbaar met piratendiensten. Het is onduidelijk of alle gebruikers positief reageren op het gebruik van zulke termen in de App Store.
Kortom, Apple doet inspanningen om piraterij te bestrijden in zijn App Store, maar er zijn nog steeds uitdagingen. Het screeningproces kan verbeterd worden en er blijven apps met piratenmerken in de App Store verschijnen. Dit onderstreept de voortdurende strijd tegen piraterij voor het bedrijf.
Aanbevolen reactie
Doe je mee?
Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.