Spring naar bijdragen

  • AltStorePAL introduceert de eerste torrentclients voor iOS in de Europese Unie

     Delen


    De introductie van de eerste torrentclients voor iOS in de Europese Unie markeert een unieke ontwikkeling voor iPhone-gebruikers die vaak op traditionele mobiele appwinkels zijn aangewezen. Deze nieuwe mogelijkheden worden aangeboden via AltStore PAL, een veelzijdige, alternatieve appwinkel gespecialiseerd in het aanbieden van applicaties die niet beschikbaar zijn op de officiële App Store van Apple, met inbegrip van torrentclients die vaak worden uitgesloten vanwege beleidsredenen gerelateerd aan auteursrechtbescherming.

    AltStore PAL vestigt hiermee de aandacht op zich door deze innovatieve toevoegingen, uiteenlopend van torrentclients tot diverse andere thirdpartyapps zoals een unieke datingapp en een geavanceerde pc-emulator. Deze ontwikkeling is het gevolg van de inspanningen van Riley Testut, de oprichter van AltStore, die tot nu toe de enige applicatieleverancier was binnen dit platform. De komst van iTorrent en qBitControl introduceert gebruikers aan respectievelijk een directe manier om torrents te downloaden op iOS-apparaten zonder de noodzaak van een jailbreak, en een methode om qBittorrent-installaties op afstand te bedienen vanaf andere apparaten zoals pc's en thuisservers.

    Om deze torrentclients beschikbaar te maken voor iPhone-gebruikers, vereist AltStore PAL dat zij externe 'bronnen' toevoegen via een specifieke sectie binnen de app, deze werkwijze benadrukt de zorg van AltStore voor de veiligheid door de garantie dat deze bronnen 'expliciet zijn gecontroleerd'. Beide applicaties, iTorrent en qBitControl, zijn open-source, wat bijdraagt aan de transparantie en vertrouwen in de gebruikte software.

    De noodzaak voor alternatieve appwinkels in de Europese Unie is toegenomen na de invoering van de Digital Markets Act (DMA) in maart, welke beoogt een meer concurrerende digitale markt te creëren en consolidatie tegengaat, mede door het eisen van interoperabiliteit van grote techbedrijven zoals Apple. Dit heeft ertoe geleid dat Apple genoodzaakt is alternatieve appwinkels toe te staan, waardoor de deur openstaat voor innovatie en diversiteit in het mobiele app-aanbod binnen de EU.

    De beschikbaarheid van torrentclients zoals iTorrent en qBitControl via AltStore PAL in de Europese Unie biedt nieuwe technologische horizonten voor iPhone-gebruikers, bovenop de vrijheid en flexibiliteit bij softwarekeuzes. Dit bevordert niet alleen de diversiteit in beschikbare applicaties maar viert ook de spirit van open source en gebruikersvrijheid.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  4 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...