Spring naar bijdragen

  • 9to5Google onthuld: Google TV Streamer is de opvolger van de Chromecast

     Delen


     

    Google is naar verluidt van plan zijn media-streaming lineup uit te breiden met de introductie van de Google TV Streamer, zoals onlangs door 9to5Google werd onthuld. Dit nieuwe apparaat, dat naar verwachting mogelijk in de loop van dit jaar onthuld zal worden, belooft enkele belangrijke wijzigingen in ontwerp en functionaliteit in vergelijking met zijn populaire voorganger, de Chromecast.

    Een van de grootste veranderingen dat Google afscheid neemt van het kenmerkende ovale design dat de Chromecast kenmerkte. De nieuwe Google TV Streamer zal in plaats daarvan oppakken met een platter, schuin aflopend ontwerp dat meer weg heeft van een traditionele settopbox. Dit betekent ook dat gebruikers een duidelijk onderscheidend fysiek ontwerp kunnen verwachten, dat jarenlange herkenning van het merk Chromecast mogelijk achter zich laat.

    Google-TV-Streamer-b10.jpg

    Wat de connectiviteit betreft, lijkt de Google TV Streamer een vrij directe benadering te hanteren, met twee kabels — waarschijnlijk voor HDMI en stroom — die aan de achterzijde van het toestel bevestigd zijn. Dit blijft in lijn met de algemene verwachtingen van eenvoud en gebruiksgemak voor apparaten van dit soort. Daarnaast suggereren geruchten dat het nieuwe apparaat, vergelijkbaar met zijn voorloper, inhoud in 4K-kwaliteit zal ondersteiden, waarmee het zijn gebruikers toegang blijft bieden tot inhoud van hoge kwaliteit.

    De meegeleverde afstandsbediening ondergaat ook een verbouwing. Hoewel het de algemene layout behoudt, wordt gemeld dat het groter zal zijn dan de huidige versie. De D-pad, traditioneel gebruikt voor navigatie, zal zijn positie aan de bovenkant behouden, maar het opmerkelijke nieuws is de herschikking van de volumeknoppen en de addition van een nieuwe "sterknop". Deze persoonlijk aanpasbare knop stelt gebruikers in staat om snel hun favoriete apps te openen, wat een nieuwe laag van personalisatie aan de ervaring zal toevoegen. Verder is er een subtiele wijziging in de spraakinvoerknop, die nu een microfoonicoon zal vertonen in plaats van het Google Assistant symbool, en behoudt het de handige functies zoals een dempknop en directe toegang tot populaire diensten zoals YouTube en Netflix.

    Alles bij elkaar genomen lijkt de Google TV Streamer meer te bieden dan slechts een eenvoudige upgrade over de Chromecast; het vertegenwoordigt een duidelijke voortzetting van Google's streven naar innovatie in de manier waarop gebruikers interactie hebben met streaming media. Het blijft afwachten hoe de markt zal reageren op deze nieuwe benadering, maar de antwoorden daarop zullen waarschijnlijk later dit jaar komen wanneer Google de details bevestigt en dit apparaat officieel introduceert.



    Drifter
    • Bedankt 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Content-Beheer

    De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) heeft onlangs inzicht gegeven in enkele specificaties van de aankomende Google TV Streamer, die bedoeld is als opvolger van de huidige Chromecast met Google TV. Deze informatie, naar voren gebracht door 9to5Google, onthult dat Google, in lijn met zijn eerdere hardwareprojecten, de productie van de nieuwe streaming unit heeft uitbesteed aan Quanta Computer. Quanta Computer is geen vreemde voor Google, gezien het bedrijf eerder heeft samengewerkt met Google voor de productie van de Pixelbook (Go) en Pixel Slate. Dat het modelnummer van de nieuwe streamer begint met 'G' benadrukt het feit dat het om een Google-gebrandmerkte gadget gaat, ondanks dat de productie extern wordt uitgevoerd.

    Verdere details uit de FCC-documentatie onthullen dat de Google TV Streamer wordt geclassificeerd als een "draadloos apparaat". Tijdens FCC-testprocedures werd het prototype van de streamer via een HDMI-kabel op een televisie aangesloten, terwijl er ook een connectie via USB met een laptop werd vastgesteld. Dit duidt erop dat de Google TV Streamer is uitgerust met een USB-C poort die wellicht ook DisplayPort Alt Mode ondersteunt, waardoor het apparaat een veelzijdigere aansluitmogelijkheid heeft dan zijn voorgangers.

    Bijzonder is de toevoeging van een Ethernet-aansluiting, waardoor gebruikers de optie hebben om de streamer direct met hun netwerk te verbinden voor een stabielere internetverbinding. Dit is vooral handig in omgevingen waar de draadloze verbinding niet altijd betrouwbaar is. Voor het streamen van content in hoge resoluties zoals 4K of zelfs 8K, is een constante en snelle internetverbinding essentieel om bufferen en stotterende weergave te voorkomen. Een bedrade verbinding kan hierbij een significant verschil maken. 

    Voorts integreert Google de nieuwe Chromecast-opvolger met de Matter-smarthomestandaard, door ondersteuning te bieden voor Matter's radio-technologie. Dit maakt het mogelijk om Matter-compatibele apparaten direct via de Streamer te bedienen. Een interessante feature is dat deze Google TV Streamer eveneens functioneert als een Thread Border Router, waardoor het apparaat bijdraagt aan een uitgebreider en stabieler Matter-netwerk in huis.

    Deze aanzienlijke upgrade qua functionaliteiten wordt ook weerspiegeld in het formaat van het apparaat, dat substantieel groter lijkt te zijn dan de huidige Chromecast-modellen. Dit zou het vermogen van de streamer om complexe taken te verrichten en mogelijk extra aansluitmogelijkheden te herbergen, kunnen verklaren. Naar verwachting zal Google de Google TV Streamer officieel aankondigen en op de markt brengen ergens later dit jaar of begin 2025, als een directe concurrent voor vergelijkbare apparaten zoals de Apple TV. De bedoeling is dat dit nieuwe apparaat, net als zijn Apple-tegenhanger, prominent aanwezig zal zijn in het zicht, bijvoorbeeld op een tv-meubel. De vroege lekken wijzen op een vernieuwd ontwerp, maar officiële details moeten nog worden bevestigd.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Content-Beheer

    Google heeft officieel de nieuwe mediaspeler aangekondigd onder de naam Google TV Streamer. 

    Google onthult de Google TV Streamer, een geavanceerde mediaspeler die een stap vooruit is in vergelijking met de Chromecast met Google TV, dankzij de toevoeging van robuustere hardware en een ethernetpoort. Dit apparaat wordt aangedreven door MediaTek's MT8696-soc, die volgens Google tot 22% krachtiger is dan de soc die in de Chromecast met Google TV wordt gebruikt. De combinatie van deze soc met 4GB RAM en 32GB aan flashgeheugen voor opslag, verzekert gebruikers van soepelere prestaties en voldoende ruimte voor apps en gegevens.

    De Google TV Streamer blinkt niet alleen uit in snelheid, maar ook in connectiviteit, met een gigabitethernetpoort voor stabiele netwerkverbindingen. Voor de audiophile biedt het apparaat Dolby Vision-video en Dolby Atmos-audio ondersteuning, alhoewel Google nog geen definitieve informatie heeft vrijgegeven over de ondersteuning voor passthrough-audio.

    Draaiend op de nieuwste Google TV versie, gebaseerd op Android 14, brengt de Google TV Streamer een scala aan optimalisaties en nieuwe functies. Het beschikt over een Home-paneel voor het beheer van smart home apparaten, van waaruit gebruikers routines kunnen starten, zoals het uitzetten van lichten voordat een film begint, of het bekijken van camerabeelden van Nest-camera's. Toegevoegd is ook een Thread-borderrouter, die de connectiviteit binnen een smart home ecosysteem verbetert door het dienen als een brug voor apparaten met een Thread-radio.

    Uniek is hoe dit apparaat streamdiensten integreert en zoekopdrachten verwerkt, verrijkt met Google's Gemini AI, waarmee gebruikers kunnen verzoeken om content binnen specifieke thema's of recensies en samenvattingen van films en series via spraakopdrachten. Daarnaast is er een functionele knop achter op het apparaat om de afstandsbediening, die nu verbeterde volumeknoppen en een nieuwe personaliseerbare knop heeft, snel te vinden.

    Beschikbaar vanaf 24 september, wordt de Google TV Streamer gepositioneerd als een veelzijdige en krachtige toevoeging aan het thuisentertainment systeem voor een prijs van 119 euro, een waarde die reflecteert op zijn uitgebreide functionaliteiten en vooruitgang in technologie.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...