Spring naar bijdragen

  • 6 september trekt Sony de stekker uit de servers van Concord

     Delen


    Sony heeft in een Blogpost bekendgemaakt dat het op 6 september 2024 de servers van de hero-shooter game, Concord, zal uitschakelen. Deze beslissing betekent dat het spel vanaf die datum niet langer speelbaar zal zijn. Het bedrijf heeft via een blogpost deze belangrijke informatie gedeeld met de gaming community.

    Om tegemoet te komen aan de spelers die Concord hebben aangeschaft, heeft Sony een restitutiebeleid opgesteld. Voor degenen die de game direct in de PlayStation Store of via PlayStation Direct hebben gekocht, is het bedrijf van plan het volledige aankoopbedrag terug te storten. De terugbetaling wordt gedaan via het oorspronkelijke betaalplatform, waarbij men rekening moet houden met een verwerkingstijd van dertig tot zestig dagen.

    PC-spelers die Concord via Steam hebben gekocht, kunnen binnen enkele dagen een terugbetaling verwachten. Evenzo wordt voor aankopen gedaan via de Epic Games Store, het aankoopbedrag binnen een paar dagen teruggestort in de digitale portemonnee. Spelers zullen binnenkort een bevestiging ontvangen dat de terugbetalingprocedure is ingezet.

    Voor diegenen die een fysiek exemplaar van Concord hebben gekocht, vereist het restitutieproces dat ze rechtstreeks contact opnemen met de verkoper om het geld terug te krijgen.

    Hoewel de spelers wellicht teleurgesteld kunnen zijn over het offline halen van Concord, heeft Sony te kennen gegeven dat er nog steeds toekomstplannen voor het spel zijn. In de blogpost merkt het bedrijf op: "We hebben besloten om de game vanaf 6 september 2024 offline te halen en andere opties te ontdekken waarmee we onze spelers beter kunnen bereiken." Interessant is dat Concord een speciale aflevering krijgt in de Prime Video-serie Secret Level, geproduceerd door Blur Studios, wat aangeeft dat er nog steeds belangstelling en steun voor het spel bestaat buiten het directe gamingplatform.

    Dit besluit van Sony en de daaropvolgende stappen wijzen op een voortdurende betrokkenheid bij het welzijn van hun klanten en een interesse in het verkennen van nieuwe manieren om entertainment te bieden. Fans worden aangemoedigd de officiële communicatiekanalen te volgen voor meer updates en informatie over de toekomst van Concord en andere projecten.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    De lancering van Concord op 23 Augustus j.l. werd voorafgegaan door een gesloten testversie, waarbij al gemengde reacties werden opgetekend. Hoewel sommige spelers de wapens en heldenmechanieken prezen, was er kritiek of de game zich voldoende zou onderscheiden om lang populair te blijven. De game zou op de PlayStation mogelijk meer succes kunnen hebben, maar de concurrentie op de pc-markt is groot.

    Concord is volgens ontwerper Jon Weisnewski acht jaar in ontwikkeling geweest. Het hele project heeft 200 miljoen dollar gekost, omgerekend 180 miljoen euro. Game-deskundigen zeggen dat dit tot onrust leidt binnen Sony en bij de medewerkers. Sommige medewerkers hebben veel tijd gewijd aan de ontwikkeling van de game en dat lijkt nu allemaal voor niets geweest.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  4 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...