Windows Defender Credential Guard blokkeert inloggen extern bureaublad
Het kan frustrerend zijn wanneer je probeert in te loggen op je externe bureaublad (RDP) en je wordt geconfronteerd met de boodschap: “Windows Defender Credential Guard staat het gebruik van opgeslagen referenties niet toe.” Sinds de Windows 11 22H2 update is automatisch inloggen met opgeslagen wachtwoorden niet langer mogelijk, wat betekent dat je bij elke verbinding je wachtwoord opnieuw moet invoeren. Maar maak je geen zorgen! Met de onderstaande stappen kun je deze hinderlijkheid omzeilen en weer genieten van het gemak van automatisch inloggen.
De update naar Windows 11 22H2 heeft enkele belangrijke wijzigingen met zich meegebracht, waaronder de manier waarop Windows Defender Credential Guard omgaat met opgeslagen referenties. Dit heeft geleid tot de melding “Uw referenties werken niet,” die je nu vaak tegenkomt wanneer je probeert verbinding te maken met een extern bureaublad. Voor gedetailleerde informatie kun je Microsoft raadplegen, maar gelukkig hebben we een eenvoudige workaround voor je.
Voordat we aan de slag gaan met de oplossing, is het belangrijk om te vermelden dat we wijzigingen in het Windows-register gaan aanbrengen. Het is altijd verstandig om een back-up van je belangrijke gegevens of zelfs je hele systeem te maken, voor het geval er iets misgaat. Je kunt de registersleutels exporteren, zodat je ze eenvoudig kunt terugzetten indien nodig.
Volg onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat Windows Defender Credential Guard het opslaan van je wachtwoord voor het externe bureaublad niet langer blokkeert:
1. Start de Registereditor: Kies de optie 'Uitvoeren' en typ `regedit.exe` om de Registereditor te openen.
2. Navigeer naar de juiste sleutel:
Ga naar de volgende sleutel:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceGuard
3. Voeg nieuwe DWORD-waarden toe:
Rechtsklik in het rechterdeel van het venster en voeg een nieuwe DWORD-waarde toe.
Geef deze de naam `EnableVirtualizationBasedSecurity` en stel de waarde in op 0.
Voeg nog een andere DWORD-waarde toe met de naam `RequirePlatformSecurityFeatures` en stel ook deze in op 0.
4.Ga verder naar een andere sleutel:
Navigeer naar: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
5. Voeg de laatste waarde toe:
Voeg hier een nieuwe DWORD-waarde toe genaamd `LsaCfgFlags` en stel de waarde in op 0.
6. Herstarten en Verbinden
Nadat je deze wijzigingen hebt aangebracht, is het tijd om je pc of laptop opnieuw op te starten.
Zodra je de computer weer hebt opgestart, kun je de verbinding met het externe bureaublad (RDP) opstarten.
Bij het opstarten van de verbinding zal de vraag om je wachtwoord weer verschijnen. Voer je wachtwoord nog één keer in en vink de optie ‘Mij onthouden’ aan. Dit zou het mogelijk moeten maken om automatisch in te loggen zonder elke keer je gegevens opnieuw in te voeren.
Met deze eenvoudige stappen kun je de frustraties van het opnieuw invoeren van je wachtwoord bij elke externe bureaubladverbinding achter je laten. Windows Defender Credential Guard hoeft je gebruiksgemak niet in de weg te staan!
Welkom in de wondere wereld van Usenet, een digitaal theaterstuk waarin anonimiteit de rode draad vormt en aliassen de hoofdrolspelers zijn. Hier, tussen de bits en bytes, ontvouwt zich een schouwspel waarin gebruikers onder schuilnamen dansen en met elkaar in debat gaan, terwijl regisseurs met actiefiguren, ook wel avatars genoemd, hun verhaal vormgeven.
Het Usenet universum kent geen grenzen; het is een digitale speeltuin waar creativiteit en mysterie hand in hand gaan. De gebruikers verstoppen zich achter kleurrijke en vaak bizarre aliassen zoals "FilmFanatic88" of "TorrentTroubadour", wat de indruk wekt dat de meest bijzondere persoonlijkheden de scene bevolken. Hier is niets wat het lijkt, maar dat maakt het des te vermakelijker.
Iedere dag verschijnen er nieuwe berichten met links naar de nieuwste films en series, gul aangeboden door de moderne Robin Hoods van het internet. En terwijl de gebruikers gulzig het digitale buffet van entertainment verorberen, groeit de nieuwsgierigheid naar de personen achter deze vrijgevige daden. Zijn het genieën die zich verstoppen voor de schijnwerpers? Of gewoon mensen met een liefde voor delen? We kunnen het alleen maar raden, want hun ware identiteiten blijven gehuld achter zorgvuldig gekozen pseudoniemen.
Maar waar er licht is, is er ook schaduw. In kantoortjes met TL verlichting zitten de sombere musketiers van auteursrechtenorganisaties klaar om deze mysterieuze figuren te ontmaskeren. Gewapend met juridische teksten en internetprotocollen proberen ze de geheimen te ontrafelen en het masker der anonimiteit te doorbreken. 'Tegen misdaad', zullen ze zeggen, maar voor de Usenet gemeenschap zijn zij de spoilsports van het wilde westen van cyberspace.
Toch blijft Usenet voortleven, als een digitale spiegel van de menselijke natuur. Het is een plek waar je kunt zijn wie je wilt zijn, ongeacht je echte identiteit. En hoewel de anonimiteit een pijler is van dit caleidoscopische netwerk, biedt het ook een kijkje in de menselijke creativiteit, kameraadschap en, soms, zelfs roekeloosheid.
Dus laten we lachen om de aliassen, genieten van de avatars en glimlachen om de absurde pogingen van zij die het Usenet willen temmen. Want uiteindelijk is het een plek waar de vrijheid van expressie bloeit, met een tikkeltje mysterie en een vleugje spanning. En wie houdt daar nou niet van?
Door William.
Stichting BREIN heeft onlangs succesvol twee grote verspreiders van illegale e-books weten te overtuigen te stoppen met hun activiteiten. De eerste persoon was actief op usenet, waar hij e-books uploadde en vervolgens de links naar deze bestanden op het internet deelde. Het ging voornamelijk om populaire Nederlandstalige thrillers, zowel van Nederlandse als internationale auteurs. Hoewel hij zich tegenover BREIN van geen kwaad bewust hield, met het excuus dat zijn account mogelijk misbruikt was toen hij eens zijn achterdeur open had laten staan tijdens het boodschappen doen, hebben zijn uploads nu na een waarschuwing en ondertekening van een onthoudingsverklaring definitief een einde gekregen. Helaas voor zijn mede-usenetgebruikers, die zijn bijdrages waardeerden, blijft het stil: "ik mis je. Jij postte altijd boeken die ik erg goed vond. Hoop je spoedig terug te zien," reageerde één fan melancholisch. Maar dat gaat niet meer gebeuren.
De tweede overtreder verkocht e-books via advertenties op Marktplaats, waarbij hij elk gewenst boek voor slechts € 2,99 aanbood. Kopers ontvingen hun e-books per e-mail, wat deed vermoeden dat de verkoper toegang had tot een aanzienlijke collectie titels. De verkoper stelde dat zijn catalogus zó uitgebreid was dat het onmogelijk was deze op een lijst te zetten. Maar na een onverwacht bezoek van een deurwaarder namens BREIN, werden de advertenties snel verwijderd. De man verklaarde in paniek dat hij niet wist het fout te doen, omdat hij meende dat de e-books die hij aanbood tweedehands waren. Een eerdere waarschuwing van Marktplaats was hij voor het gemak vergeten.
Beide aanbieders zijn nu verplicht om, naast het vergoeden van de kosten die BREIN maakte, een onthoudingsverklaring te ondertekenen. Hiermee beloven zij plechtig geen inbreuk meer te maken, waarbij een overtreding hen een boete van 500 euro per keer kan opleveren, met een maximum van 50.000 euro. Met deze vriendelijke maar overtuigende aanpak heeft BREIN wederom een succes behaald in de strijd tegen online piraterij, in de hoop dat deze voorbeelden anderen ervan weerhouden om vergelijkbare wegen in te slaan.